Rik Jungmann

---

WieWatWaar
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bouwstop De Vier Linden

Loosdrecht, 7 juli 2006

Achter De Vier Linden in Loosdrecht is een aannemer te ruig aan de gang gegaan. De gemeente heeft direct een bouwstop opgelegd.

In de WWW staat deze week een artikel van Hermans Stuijver over de situatie rond nieuwbouw achter De Vier Linden aan de Oud Loosdrechtsedijk. Er zou zelfs sprake kunnen zijn van bedreigingen van omwonenden. Het restaurant is al enige tijd gesloten. Achter het restaurant zouden eerst appartementen komen, maar later werden dat twee villa's. De gemeente heeft vergunning afgegeven voor de bouw van de twee huizen. Het gebouw van het restaurant blijft behouden.

50% wonen?

In de commissie RO van 21 juni werd gesproken over wat er op die plek gebeurt. Daarbij bleek een verschil van inzicht tussen wethouder Wim Neef en fractievoorzitter Jaap van Waveren van DBL. De laatste vindt dat het gebied onder het bestemmingsplan Dorpscentrum valt. Daarin staat dat er 50% wonen en 50% centrumfuncties moeten zijn. Ook is hij kritisch over de inspraak van de omwonenden. Van Waveren verwijt Neef onduidelijkheid over de start van de inspraak.

Bouwstop

Het stuk grond werd direct na de vergunningverlening stevig aangepakt. Een natuurgebiedje werd platgewalst, een sloot gedempt en nog zo wat zaken. Burgemeester Bijl werd gealarmeerd en legde de werkzaamheden onmiddellijk stil op straffe van een dwangsom van € 25.000 per dag.

Bedreigingen

Zowel burgemeester Don Bijl als Jaap van Waveren spraken over eventuele bedreigingen aan het adres van omwonenden als zij bezwaar zouden maken. Burgemeester Bijl zei dat hij daarover geluiden heeft gehoord, maar geen bewijzen heeft. Als het waar zou zijn, dan neemt hij dat zeer serieus. Van Waveren stelde dat hij getuigenissen had van mensen die hadden willen inspreken, maar zich hadden teruggetrokken na bedreiging en intimidatie. Zo zou er gezegd zijn dat "de hele boel in brand zou worden gestoken". Van Waveren had de indruk dat ook het college onder druk was gezet om de vergunning te verlenen.

Burgemeester Don Bijl maakte duidelijk dat hij niet opzij gaat als er sprake is van bedreigingen. daarbij verwees hij naar de rechtszaak die onlangs diende tegen een mevrouw die hem bedreigd had.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Windstil 24 Naar volgende bericht