Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bedreiging Bijl Bestraft

Wijdemeren, 16 juni 2006

Bij de politierechter in Hilversum stond gisteren een eigenaresse van een vakantiehuis terecht. Tijdens de sloop van het huis bedreigde zij burgemeester Don Bijl.

Op de voorpagina van de Gooi staat vandaag onder een grote kop een artikel over de rechtszitting. Vorig jaar, op 24 augustus, werd de vakantiewoning op last van de gemeente gesloopt. Deze was illegaal gebouwd in het plassengebied in Kortenhoef. Over de woning is vanaf 2000 jarenlang geprocedeerd. Eerst tussen 's-Graveland en de eigenaar, later door Wijdemeren en de eigenaar. UIteindelijk besloot de gemeente zelf tot sloop over te gaan.

Uit het bericht in de Gooi valt op te maken dat de eigenaresse van de woning tijdens de sloop bedreigingen en beledigingen aan het adres van burgemeester Don Bijl heeft geuit. Bijl kwam daar, omdat hij het zijn plicht vond om bij de uitvoering van de gedwongen sloop aanwezig te zijn.

De eigenaresse heeft aangekondigd burgemeester Bijl alsnog voor de rechter te slepen. Ook heeft zij de zaak bij de Nationale Ombudsman aangekaart. In de rechtszaal verklaarde de vrouw erop uit te zijn om een einde te maken aan het burgemeesterschap van Bijl.

De rechter hield rekening met het feit dat zij een blanco strafblad had en dat de sloop een emotionele gebeurtenis voor haar was. Hij veroordeelde haar tot een boete van €150 voorwaardelijk.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 18º Naar volgende bericht