Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Toch geen onteigening

Loosdrecht, 16 juni 2006

In een persbericht deelt de gemeente mee dat er toch overeenstemming is bereikt met de familie Van de Wurf over medewerking aan het Dorpscentrum.

De grond van de familie Van de Wurf is noodzakelijk voor het realiseren van het nieuwe dorpscentrum in Loosdrecht. Omdat de gemeente en de familie Van de Wurf echter met geen mogelijkheid tot overeenstemming konden komen, werd op 2 februari van dit jaar voor het eerst gesproken over eventuele onteigening.

In een persbericht van 6 maart kondigde de gemeente de start van de onteigeningsprocedure aan, omdat men er niet uit kwam. In raads- en commissievergaderingen daarna werdenkele malen meegedeeld dat er nog allerlaatste pogingen werden ondernomen om toch tot een vergelijk te komen. Dat blijkt nu gelukt.

Persbericht

Gemeente en Van de Wurf bereiken
alsnog overeenstemming over plannen Dorpscentrum

De gemeente en de heer en mevrouw Van de Wurf hebben alsnog overeenstemming kunnen bereiken over de plannen voor het project 'Dorpscentrum Oud-Loosdrecht'. Van de Wurf was de laatste partij waarmee dit nog bereikt moest worden om de plannen te kunnen uitvoeren. Beide partijen zijn zeer verheugd dat de plannen nu door kunnen gaan.

De gemeente en de familie Van de Wurf zijn alsnog tot overeenstemming gekomen over de plannen o.a. na aanpassing van toekomstige perceelsgrenzen. De afspraken zullen verder worden toegelicht aan de gemeenteraad en de adviesgroep. De gemeente hecht eraan te benadrukken dat de belangen van de andere betrokkenen door de afspraken met Van de Wurf niet in het geding komen. De gemeente en de familie Van de Wurf zijn zeer blij met het bereikte resultaat en zien de verdere uitwerking van de plannen met vertrouwen tegemoet.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 18 Naar volgende bericht