Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Plan Dorpscentrum er door

Loosdrecht, 2 februari 2006

In de raad werd vanavond met brede steun besloten over het nieuwe plan voor het dorpscentrum Loosdrecht dat werd samengesteld door de projectgroep.

De raad gaf brede steun aan het plan zoals dat tot stand is gekomen met inbreng van alle belanghebben onder leiding van Ad de Regt. Er was alom lof en waardering over het nieuw leven inblazen van de plannen voor het dorpscentrum.

Onteigening dreigt

De enige belanghebbende die het convenant niet ondertekend heeft, Ruud van der Wurf, krijgt op 7 februari een laatste bod. Volgens burgemeester Don Bijl een "riant bod.". Bijl hoopt dat hij daarmee instemt. Zo niet, dan zal de gemeente een onteigeningsprocedure starten om de bouw van het dorpsccentrum mogelijk te maken. De raad stelde zich vierkant op achter deze harde opstelling van het college.

Of Situs wel of niet deel gaat nemen in de bouw bleef nog onzeker. Burgemeester Don Bijl hoopt van wel, maar houdt ook rekening met een ontbinding van de contracten met Situs en de daaruit voortvloeiende claims en gerechtelijke procedures.

De procedure voor de overlijnverplaatsing is al gestart bij de provincie.

Applaus

Na afloop van het debat over het dorpscentrum riep Freek Visser (CDA) op om te applaudiseren, hetgeen door de raad werd gedaan. Ruim vier jaar geleden deed de raad van Loosdrecht dat ook toen in de laatste oude raad het besluit over het dorpscentrum werd genomen. Te hopen valt dat niet gesproken moet worden van "drie keer is scheepsrecht."

Blije gezichten en opluchting overheersten toen het voorstel was aangenomen.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht