Herman Stuijver

---

Herman Stuijver
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wat verder ter tafel kwam

Wijdemeren, 7 juni 2006

Herman Stuijver loopt de losse punten even langs die vorige week donderdag in de raad aan de orde kwamen. Rijp en Groen.

Door Herman Stuijver.

In eerder in de WWK kon u lezen over de belangrijkste besluiten van de gemeenteraad, maar er gebeurt meer in de marges van zo'n vergadering.

GL en DBW steunen asielaanvraag

Wijdemeren ondersteunt niet het verzoek van de raad van Scheemda aan minister Verdonk om de familie Katchatryan een verblijfsstatus te verlenen. In de Wijdemeerse raad bestaat de afspraak om niet in te gaan op moties van allerlei andere gemeenteraden, dus toen René Voigt van DBW hierom vroeg, ving hij eerst bot. Vervolgens maakte hij er een eigen motie van, met de toevoeging dat 'menselijke overwegingen voorgaan boven afspraken' , alleen GroenLinks kreeg hij alsnog mee. Motie verworpen!

Van Waveren over bestemming Dorpscentrum

Jaap van Waveren van Dorpsbelangen Loosdrecht had de indruk dat burgemeester Bijl, als waarnemer van de afwezige wethouder Neef, niet geheel wist waarover hij het had toen Van Waveren informeerde naar de status van twee villa's achter het voormalige top- restaurant 'De Vier Linden' aan de Oud-Loosdrechtsedijk. Valt het nu wel of niet onder de bestemming 'nieuw dorpscentrum'? Passen die slootjes die de eigenaren laten aanleggen er nu wel of niet? En waarom is de bouw van deze twee villa's een 'zegen voor Loosdrecht' zoals Wim Neef ooit had beweerd? Wordt vervolgd in de komende commissievergadering

Kunstgras voor de SV Ldr, of toch niet?

Triomfantelijk zwaaide Gert Zagt, ook van DBL, met een verkiezings-flyer van het CDA. Daarin stond een kunstgrasveld voor SV Loosdrecht bovenaan het verlanglijstje. En had de raad geen motie aangenomen dat er een notitie hierover zou komen? " Ja, die komt er" antwoordde wethouder Nelleke Schenkkan " alleen met een maand vertraging in de commissie van juni".

Kees Bosdijk over asielzoekers

Ook Kees Bosdijk van de PvdA maakt zich bezorgd over de asielzoekers in Nederland. Hij zal in het kader van de actie 'Aftellen tot het Pardon' hierover in de volgende raad een motie indienen. Voorafgaand hieraan vroeg hij om hoeveel mensen het in Wijdemeren zou gaan. Antwoord: 10 uitgeprocedeerde en 11 legale asielzoekers.

Nelleke Schenkkan kijkt de kat uit de boom

Het plan van de heren H. Blokker en H. Neef om tussen Kerst en Nieuwjaar de sporthallen van 9.00 tot 22.00 uur te gebruiken om de jeugd sportief bezig te houden vond veel waardering. Maar of het gemakkelijk zal gaan, wist wethouder Nelleke Schenkkan even niet. Het kost een hoop geld. Toen VVD'er Ruud Buys interrumpeerde dat hij al een deal had met De Fuik in Kortenhoef hield Nelleke toch even de boot af.

Antwoord aan Joop Glijn duurt lang

Joop Glijn moest wel erg lang wachten op antwoord op zijn brief d.d. 28 februari over de bestemming van het transformatorhuisje aan de Leeuwenlaan, vond het CDA. Inmiddels is wethouder Wim Lorjé druk in onderhandeling om het van de hand te doen, waarschijnlijk aan schoonmaakbedrijf Braam en Van Houten.

"Schandelijke Brief"

Ronduit verontwaardigd waren een groot aantal partijen over een brief die de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling had gestuurd aan een inwoner van Loosdrecht. " Een schandelijke brief, die had nooit zo de deur uit mogen gaan", vond Rieks Karssemeijer van de PvdA. Een mevrouw wordt gesommeerd om binnen 14 dagen een stukje grond in oorspronkelijke staat te herstellen. Terwijl het kadaster zelf toegaf een foute meting te hebben gedaan. Vooral het dreigement dat een ander stuk grond dan ook niet verhuurd zal worden, schoot in het verkeerde keelgat. Daar kwam nog bovenop dat een ambtenaar in een telefonisch contact een aantal maanden na het overlijden van haar man had opgemerkt dat ze op huwelijkse voorwaarden waren getrouwd en dat dit ook een overweging was geweest. Hoewel burgemeester aangaf dat het juridisch allemaal klopte, waren een aantal raadsleden toch boos over deze reactie, zo kort door de bocht.

Bram en Twan krijgen gehoor

Burgemeester Bijl zal de 34 handtekeningen van Bram de Kloet en Twan Griffioen aan het Dode Eind in Oud-Kortenhoef positief bekijken. De jongens willen daar graag een speelveldje.

Ben is Meneer Steenvoorden, Esther is Mevrouw Luyer

Ben steunde het betoog van Esther, maar Don wees Ben er fijntjes op dat het in de gemeenteraad niet gepast is om elkaar alleen bij de voornaam te noemen. Dus het komt erop neer dat de heer Steenvoorden (PvdA) zich aansloot bij mevrouw Luyer (CDA) toen ze sprak over het vorderen van twee lokalen van de Regenboogschool. Toen was de heer Bijl tevreden.

Raad: zit erbij en kijkt er naar

Om nu al te zeggen dat het merendeel der raadsleden bestaat uit ja-knikkers gaat te ver. Maar toen René Voigt van de burgemeester niet accepteerde dat hij mevrouw Moote te hulp schoot bij het debat over de Antoniusschool, hield iedereen zijn / haar mond. Terwijl Voigt de heer Bijl duidelijk maakte dat hij zijn rol als voorzitter van de vergadering niet moest verwarren met zijn functie als lid van het college van B&W. Tenslotte is onderwijs niet zijn portefeuille. Er ontstond een korte woordenwisseling tussen de twee, maar de rest deed er het zwijgen toe.

CDA fractieassistent

Theo Reijn, bekend als woordvoerder van het midden-en kleinbedrijf in deze regio, werd beëdigd als fractieassistent van het CDA.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 19º Naar volgende bericht