Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wie Wat Waar
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Neef vs. Van Waveren

Wijdemeren, 27 september 2006

Een opmerking van Jaap van Waveren (DBL) over wethouder Wim Neef was voor Herman Stuijver aanleiding om beiden daarover te interviewen.

In de WWW van gisteren staat een interview dat Herman Stuijver met beiden had. Aanleiding was een opmerking van Van Waveren, fractievoorzitter van DBL, tijdens de commissievergadering Ruimte en Economie van begin deze maand. Toen het debat ging over de vergunningverlening voor bouw achter De Vier Linden in Oud-Loosdrecht, verklaarde Van Waveren over wethouder Wim Neef dat deze "het imago heeft van de gemakklijke politicus met wie onder het genot van een glaasje wijn wel zaken gedaan kan worden".

De scherpe opmerking was ingegeven door het feit dat Van Waveren al enkele malen vragen had gesteld aan het college over de snelle vergunningverlening en daar, naar zijn oordeel, geen serieus antwoord op had gekregen van de wethouder.

Afbreuk aan de politiek


Wethouder Wim Neef (CDA)

Wethouder Wim Neef vindt dat Van Waveren met zijn uitspraken mensen beschadigt en afbreuk doet aan de politiek. Commissievoorzitter Michiel van Balen (VVD) liet de opmerking uit de notulen schrappen, nadat de overige raadsleden het erover eens waren dat de opmerking te ver ging. Desondanks haalde de opmerking de lokale media, iets waar wethouder Neef uiteraard niet blij mee zegt te zijn. Neef vindt, in het algemeen, dat de horizon van DBL zich beperkt tot Loosdrecht en de Oud-Loosdrechtsedijk.

Scherpere toon


Fractievoorzitter Jaap van Waveren (DBL)

Van Waveren daarentegen, voert in het interview aan dat DBL er als eerste bij was bij het bouwplan aan de Kerklaan in Kortenhoef. Hij noemt nog enkele voorbeelden van situaties in Wijdemeren, maar buiten Loosdrecht, die bewijzen dat DBL zich inzet voor heel Wijdemeren. Zijn toon tegen Neef werd scherper toen hij geen bevredigend antwoord kreeg op kritische vragen, bevestigt hij. Om te bewijzen dat hij er niet op uit is om de wethouder privé te bekritiseren, voert hij aan dat hij de kwestie Zuidsingel indertijd, toen hij voor De Nieuwsster schreef, bewust niet heeft behandeld. "Juist omdat ik mensen niet wil beschadigen."

In zijn interview legt Herman Stuijver een flink meningsverschil bloot, dat inmiddels is ontstaan tussen de voormalige coalitiegenoten CDA en DBL.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 19º Naar volgende bericht