Rik Jungmann

---

Lokale bladen
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Inhaalslag ll

Wijdemeren, 26 september 2006

In de lokale bladen, Nieuwsster, Brug en WWW, stonden de afgelopen twee weken nieuwtjes die niet in het WWK archief mogen ontbreken.

13-9 Fietspad Zuidereind

Herman Stuijver schreef een verslag over de commissie Ruimte en Economie. Wethouder Wim Neef had het aan de stok met bewoners van het Zuidereind die het niet eens zijn met de bouw van een paardenstal achter hun huis. De paardenstal zou er moeten komen in ruil voor het afstaan van grond om het laatste stuk fietspad naar een nieuwe fietsersbrug over het Hilversums Kanaal aan te leggen. De grond is eigendom van een Laarder, die deze voorwaarde stelde. De aanwonenden kunnen, als ze dat willen, de aanleg van het fietspad met zes tot acht maanden vertragen. Wim Neef deed een klemmend beroep op de bewoners om niet dwars te liggen.

13-9 Paaltjes

De Cannenburgerwegpaaltjes hielden de gemoederen weer bezig. Het resultaat van een gesprek tussen de wethouder, het hoofd openbare werken en enkele bewoners was dat er wel paaltjes komen op het eerste deel van de weg, tot huisnummer 29. Vanaf dat punt tot aan De Drie Dorpen echter niet. Elly Sundermeijer, de spreekbuis van de bewoners, bleek het daar mee oneens te zijn. Wordt vervolgd?

13-9 Glas wijn

Bij het debat over de bouwvergunning voor het terrein achter De Vier Linden in Oud-Loosdrecht botste fractievoorzitter Jaap van Waveren (DBL) met wethouder Wim Neef. Van Waveren wekte de indruk dat de wethouder in ruil voor een goed gesprek en een glas wijn de bouwvergunning ten onrechte had verstrekt. "Ik begrijp wel hoe dat gaat. Wim Neef heeft nu eenmaal het imago van een makkelijk persoon met wie je onder het genot van een glaasje wijn wel zaken kan doen." Zijn irritatie kwam voort uit het feit dat hij al eerder vragen over de kwestie had gesteld, maar daar in zijn ogen geen serieus antwoord op had gekregen. De suggestieve opmerking over het "glaasje wijn" schoot commissievoorzitter Michiel van Balen (VVD) in het verkeerde keelgat. Hij liet deze dan ook uit de notulen verwijderen.

13-9 Eikenrode

Talloze keren prijkte het Landgoed Eikenrode op de agenda en de inspraak van commissies en gemeenteraad de afgelopen jaren. Er bestond een stevig conflict tussen de gemeente en de eigenaar, de heer Plasmeijer, over de verdere ontwikkeling van het landgoed en de rol van de gemeente daarin. Het Nationaal Groenfonds schreef een rapport over de kwestie, waarin werd aanbevolen dat het landgoed volledig verkocht wordt aan Plasmeijer. Voorwaarde daarbij moet wel zijn dat het park open blijft voor het publiek, het koetshuis gerestaureerd en het landgoed één geheel moet blijven. Rieks Karssemeijer (PvdA) was voor de voorgestelde oplossing. VVD en DBL hadden vraagtekens over de contractuele afhandeling en wilden daar meer duidelijkheid over.

13-9 Floralia

Prijswinnaars bij de 99e plantenkweekwedstrijd van Floralia in Kortenhoef werden Henk Luijer, Jost en Matthijs Haselager, Pauline Verzijden, Ben Pot, mw. Steenvoorden, mw. Winthorst en Jan Winthorst.

20-9 Verdiepingenplan

De wethouders Wim Lorjé en Nelleke Schenkkan togen naar Haarlem om het Wijdemeerse standpunt over het verdiepingenplan voor de provinciale commissie te bepleiten. Hoewel Nelleke Schenkkan een kort en krachtig betoog hield, leek haar pleidooi niet aan te slaan. De commissie hoorde haar aan, maar vond het gemeentelijke 10-punten plan als alternatief voor het uitbaggeren en verdiepen van de plassen onvoldoende. De conclusie van Herman Stuijver aan het eind van zijn stuk: "Maar hoe dan ook, verdiept zal er worden."


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Windstil 18º Naar volgende bericht