WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rembrandtjaar in Kerkje
Kortenhoef, ma 2 april 2007

Op 15 april wordt in het Oude Kerkje in Kortenhoef een tentoonstelling gecombineerd met een concert onder de titel The Amazing Rembrandts.

persbericht

The Amazing Rembrandts 

Een terugblik op het Rembrandtjaar door andere ogen op zondag 15 april in het Oude Kerkje in Kortenhoef.

In het kader van het Rembrandtjaar 2006 heeft het atelier van De Amerpoort in Baarn de jaarlijkse kunstagenda gewijd aan interpretaties van werken van Rembrandt. De kunstenaars van dit atelier zijn mensen met een verstandelijke beperking en met tegelijkertijd een bijzondere artistieke gave. Hun kunstwerken zijn daardoor van een uitzonderlijke kwaliteit en van een verrassende schoonheid: De schilderijen, waaronder portretten, zijn kleurrijk, spontaan en raken de kern van Rembrandt's werk.


Piet Schopping: Meisje aan het venster

Onder de titel 'The Amazing Rembrandts' werd tijdens het Rembrandtjaar ook een tentoonstelling ingericht van de werken in museum Ons' Lieve Heer op Solder in Amsterdam. 40.000 mensen hebben de tentoonstelling gezien. Ook de Avro zond een gelijknamige documentaire uit. Het project bleek een enorm succes!

Bij de presentatie van de Kunstagenda in de Oude Kerk te Amsterdam en de opening van de tentoonstelling in museum 'Ons Lieve Heer op Solder' speelde Het Hemony Ensemble o.l.v. Simon Groot, een belangrijke rol. Dit kleine professionele ensemble heeft zich gespecialiseerd in de muziek van de 'laghe landen bi der see' uit de periode 1420 - 1650. Het programma bij 'The Amazing Rembrandts' omvat liederen met teksten uit de tijd van Rembrandt, die direct of indirect slaan op enkele van de schilderijen.

Tijdens het concert worden zowel de oorspronkelijke werken van Rembrandt als de verschillende interpretaties van de kunstenaars d.m.v. projecties in beeld gebracht. Berry Slok zal tussen de onderdelen van het concert door vertellen over de totstandkoming van de tentoonstelling en over de kunstenaars.

Berry Slok is als grafisch en ruimtelijk ontwerper werkzaam voor een aantal Nederlandse en Belgische musea. Kunst van verstandelijk beperkte kunstenaars heeft zijn speciale aandacht. Hij is betrokken bij de jaarlijkse kunstagenda's en museumprojecten van de Amerpoort.


Hemony Ensemble

Wie 'The Amazing Rembrandts' tijdens het Rembrandtjaar gemist heeft, wordt nu de unieke kans geboden om in het kader van de Nesciolezingen rond het thema 'Het Gelaat' van de Oecumenische Streekgemeente in het Oude Kerkje te Kortenhoef, alsnog te genieten van deze weergaloze kunst en het concert van het Hemony Ensemble.

Plaats : Kortenhoefsedijk 168 Entree : € 5,00 (kinderen gratis)
Zondag 15 april Oude Kerkje Kortenhoef
Aanvang : 11.00 uur Inlichtingen: 035-6561961

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
strak blauw
17 gr.
windkr. 4