WIJDEMEERSE WEBKRANT
Scouting Toxopeus in de Knel
Kortenhoef, za 9 december 2006

Het gebouwtje van Scouting Klaas Toxopeus in Kortenhoef staat op instorten. De club moet bovendien van het terrein af omdat dat gesaneerd wordt.


Het terrein van Scouting Klaas Toxopeus aan De Kwakel in Kortenhoef.

Hans Hoogenboom heeft vandaag een groot stuk over de problemen van de scoutinggroep in de G&E. De situatie ziet er nogal grimmig uit voor de honderdtwintig jeugdige padvinders. Het dak van hun clubgebouw lekt, het houtwerk is rot en tot overmaat van ramp lopen er ratten op het terrein. Stoken in het wrakke gebouw kost een fortuin. Discussies over een nieuw gebouw lopen al vijfentwintig jaar. Begin dit jaar stuurde de club een noodkreet naar het gemeentebestuur die op 3 februari aangevuld werd met burgerinspraak.

Frans Hofsommer, die drie kinderen op de vereniging heeft en wiens vrouw daar ook een groep leidt, is door het bestuur gevraagd om projectleider van een eventuele nieuwbouw te worden. Hofsommer ziet met enige jaloezie de nieuwe gebouwen van de andere verenigingen aan De Kwakel tot stand komen.

200.000 tot 250.000 euro nodig

Klaas Toxopeus heeft onderzoek gedaan naar de kosten om een nieuw clubgebouw neer te zetten dat aan alle eisen voldoet. Daarvoor is twee tot twee en een halve ton euro nodig. De club hoopt op een bijdrage van de gemeente Wijdemeren en zal zelf gaan proberen om het geld bijeen te sprokkelen.

Volgend jaar dakloos?

Wat de situatie nog ingewikkelder maakt is dat het terrein waar de scouts op zitten medio volgend jaar gesaneerd zal worden, waarmee de huidige gebouwtjes in ieder geval onder de slopershamer gaan en de club dakloos wordt.

Wat vooraf ging:

Zeeverkenners: Nieuw gebouw 30-6-2001
Verrotte krotten 1-2-2003

't Akkoord dicht? 16-11-2003
Akkoord dicht 10-12-2003
Clubgebouwen dicht 14-12-2003
Gebouwenplan exit 16-1-2004

Scouts onderdak? 28-3-2004
Noodkreten PSZ en Scouting 24-1-2006
Varia uit de Raad 3-2-2006

bron
WWK
foto
D. van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief