WIJDEMEERSE WEBKRANT
Toch Subsidie Muziekfestival
Wijdemeren, za 9 december 2006

Het college wilde eerst geen subsidie geven aan een Muziekfestival Wijdemeren, maar doet dat nu toch. Op Hemelvaartsdag wordt het gehouden.

Op 13 oktober kwamen de eerste berichten naar buiten over het idee om op een aantal plekken in Wijdemeren een vierdaags Muziekfestival te organiseren. Er werd maar liefst € 10.000 subsidie gevraagd. De gemeente liet toen al weten dat het doel sympathiek was, maar dat het gevraagde bedrag veel te hoog was. Daarna werd het stil. Tot vandaag.

Toch subsidie

In de G&E schrijft Simone Stevens dat het college van B&W eerst helemaal geen subsidie aan de organisatie wilde geven, maar dat nu toch wel doet. De gemeente geeft € 3000 aan een sterk afgeslankt Muziekfestival. De vier dagen festival is er één geworden en wel op Hemelvaartsdag (17 mei) volgend jaar. In de krant heeft organisator Marijke Reuvers het nu over een muzikale biënnale.

Reuvers hoopt met de subsidie van de gemeente in de hand ook de provincie tot een bijdrage tekunnen bewegen. Zij vindt het jammer dat haar aanvraag lang is blijven liggen bij de gemeente. In totaal is er € 52.000 nodig, waarvan de helft inmiddels is toegezegd. Er liggen nog her en der subsidieaanvragen.


Wethouder Nelleke Schenkkan

Wethouder Nelleke Schenkkan is blij met het plan. Zij vindt dat er de laatste jaren erg weinig op dit gebied is geweest in Wijdemeren.

Volle lange dag

Op Hemelvaartsdag zal er de hele dag iets te doen zijn, beginnend met muzikaal dauwtrappen, acht concerten overdag op de 's-Gravelandse buitenplaatsen, Kasteel Sypesteyn en enkele kerken, en eindigend met een muzikaal diner.

Marijke Reuvers doet in de G&E een oproep voor financiële ondersteuning. Zij is te bereiken op 06 45432450 en marijkereuvers@planet.nl.

bron
G&E
foto
D. van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief