Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Oude Muziek in Wijdemeren?

's-Graveland, 13 oktober 2006

Het Holland Festival Oude Muziek wil in 's-Graveland volgend jaar een vier dagen durend Muziekfestival Wijdemeren organiseren. Geld is nog een probleem.

In de G&E schrijft Simone Stevens vandaag dat Joost en Yvonne Postma, die vaak naar het Holland Festival Oude Muziek gaan, met het idee kwamen om op de 's-Gravelandse buitenplaatsen een kleinschailg intiem festival van vier dagen te organiseren voor oude muziek. De Postma's woonden enige tijd in 's-Graveland en brachten het idee aan. Het festival zou in mei volgend jaar plaats moeten vinden.

Vijftien Activiteiten

De organisatie van het festival is in handen van het Holland Festival Oude Muziek Utrecht. In 's-Graveland wil men ook nieuwere muziek, zoals Mozart en Bach ten gehore brengen. Ook moet er iets voor kinderen georganiseerd worden. Qua locaties denkt men aan Trompenburgh, Sypesteyn en het Kerkje van Kortenhoef. Tien concerten en vijf buitenactiviteiten (rondvaart, picknickconcert, muzikale wandeltocht) worden er gepland.

Subsidie Gemeente

Men is nu bezig om subsidie te vinden voor het festival. Men vroeg aan de gemeente Wijdemeren een subsidie van € 10.000. Die liet echter weten dat men het een goed idee vindt, maar dat het gevraagde bedrag te hoog is in vergelijking met de subsidies die andere culturele doelen in Wijdemeren ontvangen. Marijke Reuvers, de festivaldirecteur, wil daarover nog contact opnemen met wethouder Nelleke Schenkkan. Als er niet voldoende geld opgehaald kan worden, dan wordt het festival wellicht kleinschaliger.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 18 Naar volgende bericht