... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Scouts onder dak?

Kortenhoef, 28 maart 2004. Scouting Klaas Toxopeus uit Kortenhoef heeft een wrak gebouw dat op instorten staat. De gemeente en de scouts denken aan Portakabins   om de nood te lenigen.

Dat schrijft Herman Stuijver in de Gooi van zaterdag. De huidige ruimte is niet alleen in zeer slechte staat, ook is hij te klein. De staat waarin het hoofdgebouw verkeert is zo slecht dat de gemeente het op 1 januari sloot, waardoor de padvinders het met de resterende drie moeten doen om te spelen.


Het scoutinggebouw aan de Kwakel.

De groep heeft een aantal Portakabins bekeken en overweegt om uit eigen middelen een ruimte van 200 m2 aan te schaffen. De levensduur van die bouwsels is ongeveer tien jaar, waarmee de groep weer een tijd voort kan. Als morgen tot de aankoop besloten wordt, dan gaan alle huidige gebouwtjes van de scouts tegen de vlakte.

Het nabijgelegen gebouw 't Akkoord van de muziekverenigingen is inmiddels provisorisch opgelapt. Het dak is gestut en de vloeren verstevigd, waarmee het gevaar van instorten geweken is.

Al deze acties zijn het gevolg van het mislukken van het gebouwenplan. Omdat er jarenlang verwacht werd dat er nieuwe onderkomens zouden, bekostigd uit de verkoop van het Plutoterrein aan het Noordereinde, is er niets meer aan onderhoud gedaan. Dat terrein is echter niet verkocht, omdat de markt voor peperdure appartementen ingestort is.

Om problemen te voorkomen:

Portakabin is een geregistreerde merknaam van de firma Portakabin Ltd, gevestigd te Huntington, York. Het merk staat sinds 1971 geregistreerd bij het Benelux Merkenbureau onder registratienummer 012833.

Over Portakabins . In het artikel in de Gooi- en Eemlander staat in de kop prominent het woord p.rtoc.b.ns (oops) in een vette grote letter. Ook in het artikel komt die term ettelijke malen terug.

Op 3 maart 2002 gebruikten wij in onze onschuld ook in een artikel een dergelijke term. Wisten wij veel. Dat kwam ons te staan op een aangetekende brief van het advocatenkantoor SchutGrosheide uit Amsterdam. Waarschijnlijk Googlede daar een legertje medewerkers om het net af te zoeken naar een overtreding van de rechten van de firma uit Huntington, York. In de brief werd ons vriendelijk verzocht om de term Portakabin , of daarvan afgeleide namen en verbasteringen niet meer te gebruiken, omdat het hier om een merknaam gaat. Op 10 augustus 2002 schreef NRC Handelsblad een groot artikel over dezelfde kwestie, omdat ook die krant een aangetekende brief had ontvangen met dezelfde strekking.

De Gooi- en Eemlander kan binnenkort een aangetekende brief verwachten. Maar u als lezer weet wel meteen wat de krant bedoelt. En dat is ook wat waard. red.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil11 Naar volgende bericht