... ...

Rik Jungmann

SV 's-Graveland
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

's-Graveland wint: 2-0

's-Graveland, 28 maart 2004. In Culemborg versloeg 's-Graveland De Vriendenschaar met 2 tegen 0 onder leiding van een scheidsrechter met de naam Bal. (What 's in a name?)

 ingezonden bericht

SV 's-Graveland Voetbal

Vriendenschaar s-Graveland 0-2(0-1)

23. Marco Nieuwenhuis 0-1., 86. Rob Fecken 0-2.
Toeschouwers 175. Scheidsrechter Bal.

Door het ongelukkige, zij het minimale verlies van de twee laatst gespeelde duels had 's-Graveland terrein moeten plaatsgeven op de ranglijst, waardoor ineens een positie net boven de gevarenzone het gevolg was. Het was dus zaak het uitduel in Culemborg tegen het eveneens niet veilig staande Vriendenschaar in ieder geval niet te verliezen. Al gauw bleek, dat de ploeg van coach Lammertse zich daar goed van bewust was. Er werd direct met grote inzet gespeeld en dat was ook nodig omdat de thuisclub in het eerste kwartier het initiatief nam. Doordat dit niet leidde tot een voorsprong nam 's-Graveland hierna door constante druk uit te oefenen dit steeds duidelijker over. Dat leidde nog in het eerste half uur tot de 0-1. Door goed blijven aandringen van de spitsen Nunu Alexandre en Marco Nieuwenhuis kwam laatstgenoemde plots in balbezit en buitte dit direct uit door onverwacht van grote afstand uit te halen, hetgeen de keeper volkomen verraste. Het had even later 0-2 kunnen zijn, maar de snelle combinatie tussen Johnny Hendriks en Alexandre, die middels een prachtige lob de goalie misleidde kon op het laatste moment toch nog door de defensie worden verwerkt.

Na rust

Het spelbeeld in de tweede helft was een kopie van de eerste 45 minuten. Ook nu weer een sterker beginnende thuisclub maar veel gevaar leverde dat niet op. Dat was, naast de reeds genoemde tomeloze inzet van de bezoekers mede te danken aan het voortreffelijke spel van de defensie met de uitblinkers Peter Reijnders en Michel Schouten aan het hoofd. Nadat Vriendenschaar eigenlijk al eerder op grotere achterstand had moeten worden gezet werd het toch nog vlak voor het einde 0-2. Rob Fecken eiste de toegekende strafschop door de goed leidende scheidsrechter voor zich op en benutte deze vervolgens bekwaam. Belangrijke winst derhalve dat het vertrouwen in de laatste fase van deze competitie alleen maar goed kan doen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil11 Naar volgende bericht