Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


't Akkoord dicht?

Kortenhoef, 16 november 2003. Tijdens de algemene beschouwingen zei wethouder Co de Kloet op zeker moment: "Er zijn gebouwen die inmiddels gevaarlijk zijn. Volgende week zal zelfs een gebouw gesloten moeten worden."

't Akkoord

Detail: verrotte kozijnen, gras in de goot.

In de Gooi- en Eemlander van afgelopen vrijdag werd duidelijk dat het om 't Akkoord in Kortenhoef gaat. 't Akkoord is het verenigingsgebouw waarin de muziekverenigingen BMOL en Amicitia hun repetities houden.

Op zich is het niets nieuws dat de verenigingsgebouwen aan de Kwakel in Kortenhoef er slecht bij staan. Al jaren wordt er gesproken over vernieuwing en verbetering, waarbij het toverwoord altijd "het gebouwenplan" was. Volgens dat plan zou er geld vrijkomen uit de verkoop van de grond van de voormalige jeugdsoos Pluto aan het Noordereinde, waarna er een soort gebouwen en grondruil plaats zou vinden, inclusief gecombineerde nieuwbouw voor de muziekverenigingen en de brandweer.

Omdat de verkoop van de grond aan het Noordereinde stagneert, kan het gebouwenplan ook niet verder en zitten de verenigingen nog steeds in hun erbarmelijke behuizingen.

Wethouder Co de Kloet van financiŽn wil de verengingen graag helpen, maar ziet nog niet hoe dat zou moeten gebeuren, omdat het geld er niet is. Hij wil met de raad praten over de gerezen problemen.


Scouting Klaas Toxopeus

Ook daar is het niet veel beter.

In februari van dit jaar schreven de verengingen een brandbrief aan het college. Wethouder Bert Nagel zei toen al dat 't Akkoord eigenlijk niet goed genoeg voor varkens was.

Als het gebouw echt dicht gaat ontstaat er een groot probleem voor BMOL (350 leden) en Amicitia (100 leden). Ook de gebouwen van scouting Klaas Toxopeus en de Plassenjagers (postduiven) zijn in erbarmelijke staat.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Druilerige regen, 8 graden

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...