WIJDEMEERSE WEBKRANT
Marktovereenkomst Ankeveen
Ankeveen, zo 10 december 2006

Bruisend Ankeveen krijgt de verantwoordelijkheid voor de weekmarkt. Zaterdag tekent burgemeester Don Bijl een marktovereenkomst.

ingezonden bericht

WINKELS WEG, MARKT TERUG
Gemeente sluit marktovereenkomst met Bruisend Ankeveen

Na een jaar proefdraaien is de markt niet meer uit het dorp weg te denken. Iedere zaterdagochtend van acht tot een uur bruist Ankeveen op het dorpsplein.

Op zaterdag 16 december ondertekenen burgemeester Don Bijl en Jan van Ingen, lid van de Stichting Bruisend Ankeveen, hier de officiële marktovereenkomst.


Burgemeester Don Bijl

Levendigheid terug in Ankeveen

De problematiek van de leegloop van kleine kernen is ook niet aan Ankeveen voorbijgegaan. Sinds het teruglopen van het kerkbezoek en het sluiten van de laatste winkel was het 'stil' geworden in het dorp. Spontane ontmoetingen vonden alleen nog plaats op het schoolplein. Dat was de reden dat een groep dorpsgenoten het initiatief nam om een markt op te zetten voor een basis voedingspakket zoals groenten, vis, zuivel, gevogelte, brood, noten, snoep en bloemen.

Door de komst van de markt is de levendigheid in het dorp teruggekomen. Niet alleen kan men nu weer boodschappen doen in eigen dorp maar men ontmoet elkaar ook weer op de markt bij een kopje koffie aan de lange tafel in de tent. Dat is goed voor de sfeer in het dorp.

Wijdemeren steunt eigen initiatief

De gemeente Wijdemeren ondersteunt het eigen initiatief. Aanstaande zaterdag zal burgemeester Don Bijl het besturen van de markt officieel in handen geven van Stichting Bruisend Ankeveen. Dit houdt in dat de stichting vanaf dan de totale organisatie krijgt van het marktbedrijf. Dit gebeurt normaal gesproken door de gemeentelijke diensten zelf. We hebben hier te maken met een unieke situatie; Ankeveen is waarschijnlijk het eerste dorp dat het heft in eigen handen krijgt. Als het aan bestuurslid Thieu Ponsen ligt wordt de markt nog groter en leuker met verrassende thema's en lekkere huisgemaakte producten van de omgeving.

Bruisend Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
Br. A'veen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief