WIJDEMEERSE WEBKRANT
Pancratius - 's-Graveland 2-2
's-Graveland, zo 10 december 2006

's-Graveland stond op winst, maar moest net voor het einde van de match toch genoegen nemen met een gelijkspel. Het werd 2-2.

ingezonden bericht

Pancratius - 's-Graveland 2-2 (0-1); 36. 0-1: Richard Hardy; 51.1-1: Gerson Klinker; 83. 1-2 : Roland Haselager; 90. 2-2: Rezah Mo; Scheidsrechter: ; Toeschouwers: 205

Lang zag het er naar uit dat 's-Graveland tegen koploper Pancratius met de volle buit aan de haal zou gaan, maar in blessuretijd moest de ploeg toch een puntendeling toestaan.

Trainer Jan Verburgt miste door schorsingen en blessures onder meer topscorer Robert Kuc en Floris Haselager. De omzettingen hadden geen gevolgen voor het spel, want 's-Graveland was gelijkwaardig aan titelkandidaat Pancratius. De eerste kans van de wedstrijd was voor Paul Schouten, die in kansrijke positie de opstuitende bal voorlangs knalde. Het spel van 's-Graveland bleef goed verzorgd en bevestigde de opgaande lijn die de ploeg weer gevonden lijkt te hebben. Echter, met wat minder geluk had Pancratius op voorsprong kunnen komen, toen een schot via de paal het veld weer in kwam. Tien minuten voor rust leverde kwam 's-Graveland wel op voorsprong. Richard Hardy volleerde een, voorzet van Peter van Willigenburg na een mooie passeeractie, richting het doel van Pancratius en via een verdediger verdween de bal achter de misleide keeper van de gastheren. Die voorsprong kwam in het verdere verloop van het eerste part niet meer in gevaar.

Tweede Helft

In de tweede helft ging de ploeg uit Badhoevedorp met enige voorzichtigheid op jacht naar de gelijkmaker. Daar slaagden ze in, maar hadden daar wel een communicatiefout in de 's-Gravelandse defensie voor nodig, waardoor spits Gerson Klinker alleen voor Remco Kempers de bal met enig geluk in de hoek schoot. Pancratius ging vervolgens op jacht naar meer, wat 's-Graveland de mogelijkheid bood om via de counter succesvol te zijn. 's Graveland werd continu onder druk gezet door de ploeg uit Badhoevedorp. Kans op kans werd gepakt door de beste man aan de kant van 's Graveland: Remco Kempers. De weinige kansen die het uitspelende team kreeg werden te makkelijk om zeep geholpen, Paul Schouten zette met een schitterende pass Marco Nieuwehuis nog alleen voor de keeper maar hij wist deze buitenkans niet te verzilveren. Na zo'n 83 minuten voetbal was het toch raak toen de aalvlugge Roland Haselager, gelanceerd door Richard Hardy, de bal langs de doelman schoot, de bal werd in eerste instantie nog van de lijn gehaald maar in tweede instantie tikte de rappe linksbuiten de bal toch echt over de doellijn en bracht daarmee 's-Graveland weer op voorsprong.

Naarmate de tijd verstreek leek een goed resultaat en de eerste nederlaag voor Pancratius steeds dichterbij te komen. Mark Schouten, die een uitstekende wedstrijd speelde, hield het middenveld keer op keer staande tegen de technisch begaafde voetballers van Pancratius. De verdediging van 's Graveland leek ook zonder de uitgevallen Michel Schouten bestand te zijn tegen Pancratius. Onder leiding van aanvoerder Reza Mo ging de thuisploeg wederom op zoek naar de gelijkmaker. Door opnieuw een misverstand in de blauwwitte verdediging passeerde Gerson Klinker doelman Remco Kempers die daarbij niet alleen de bal maar ook de spits tegenhield. Waarmee hij de scheidsrechter geen andere keus liet dan een strafschop toe te kennen aan Pancratius. Reza Mo liet de mogelijkheid in blessuretijd niet liggen en schoot de bal keurig in de linker bovenhoek. Hoewel de uitslag de verhoudingen goed weergaf, duurde de wedstrijd voor 's-Graveland dus een minuut te lang.