WIJDEMEERSE WEBKRANT
Darters Kortenhoef gooien Goed
Kortenhoef, zo 10 december 2006

De darters van het Wapen van Kortenhoef blijven goed gooien.

ingezonden bericht

DARTSVERENIGING HET WAPEN
VAN KORTENHOEF BLIJFT GOED GOOIEN

Nadat woensdag 30 november het 1e met 7-2 en het 2e met 6-3 hadden gewonnen (door omstandigheden is hier geen verslag van, vermeld moet wel worden dat Berrie Willemse de 1e 180 op naam van het Wapen heeft genoteerd) was het 2e woensdag aan de beurt in een thuiswedstrijd tegen de Havanna Bitches.

Zij kwamen 1 man/vrouw tekort en verloren dus al 1 singles wedstrijd reglementair. Ook bij de koppels gaf dat wat problemen, want een van hen moest in haar eentje tegen twee spelers van het wapen. De twee spelers mochten dan samen 6 pijlen gooien tegen 3 pijlen van de uitspeelster. In een gezellige sfeer werd het 7-2 na overwinningen in de singles van Herman Verwoerd en Dennis Sanou, Berrie moest de punten bij de opponent laten. PeKa won reglementair. Bij de koppels waren de 1e 2 wedstrijden voor resp. koppel 1, Berrie en PeKa en Herman en Dennis. De derde koppels wisten PeKa en Maurits niet te winnen maar Herman en de andere Dennis wonnen weer eenvoudig. De bierronde was nauwelijks spannend, het wapen liep snel uit en won met 7-2. Hoogste worp van de avond kwam op naam van Herman, hij gooide 140.

Het 1e had een dag later zijn thuiswedstrijd tegen key 8 uit Amersfoort. Herman (tja, we hebben 2 Hermannen en d Dennisen als lid), beet het spits af en in een matige partij won hij met 2-1. Marcel begon ook al niet sterk, maar na de eerste leg verloren te hebben kwam hij sterk terug en hij won de andere 2 legs. Menno haalde zijn vorm al helemaal niet, maar toch wist hij met 2-0 te winnen Rene begon ijzersterk en won de 1e leg via dubbel 20, daarna maakte hij het zichzelf moeilijk maar uiteindelijk won hij met 2-1. Herman en Menno gooiden de eerste koppels, Menno gooide lekker, 3x 85 en 1x 100, de dubbels waren ook eerlijk verdeeld, beiden raakten ze er één. Marcel en Rene gooiden goede punten, beiden checkten dubbel 2. De derde match gooiden zij ook, Rene begon met 80 en daarna denderde Marcel er met 180 overheen. Zij wonnen met 2-0. Marcel gooide twee maal de dubbel.

De vierde koppels waren weer voor Herman en Menno. Herman begon met een check van 94, de leg daarna was Menno er om dubbel 10 uit te gooien, maar het werd uiteindelijk dubbel 5. De bierronde viel Jeroen in voor Rene. Weer werd er goed gegooid, en zo werd met 9-0 gewonnen. Het eerste staat stevig aan de top in divisie 5e, het 2e staat in 5a op een tweede plaats maar moet de komende 2 weken tegen resp. Checkeroni die vierde staat en Allo allo die de derde plaats bezet. De uitslagen van de afgelopen week zijn echter nog niet verwerkt op de site, dus het kan zijn dat het 2e een plaatsje gezakt of gestegen is.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
P. Kreuning
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief