WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nootweg Vastgelopen
Nieuw Losdrecht , do 7 februari 2008

De nieuwbouw van een supermarkt, met appartementen daarboven, aan de Nootweg in Nieuw Loosdrecht is nu compleet vastgelopen. De koopcontracten zijn opgezegd.

Projectontwikkelaar Artica sloot in februari 2006 koopcontracten voor de dertien te bouwen appartementen boven de nieuwe supermarkt van Super de Boer. Omdat er na twee jaar nog steeds geen bouwvergunning is voor het complex heeft Artica in overleg met de kopers besloten om de koopcontracten te ontbinden.

De oorzaak van het uitblijven van de bouwvergunning is gelegen in het feit dat slager Jeroen Keizer zou moeten vertrekken. Keizer eist voor dat vertrek enige tonnen schadevergoeding. Attica is niet bereid en in staat om hem die te betalen. Over deze kwestie zijn al enige juridische procedures gevoerd.

Mocht men toch uit deze impasse komen, dan houden de kopers het recht van eerste koop, al zullen de pijzen van de appartementen dan aangepast worden aan de gestegen huizenprijzen.

Geen tijdelijke Super aan Tjalk

In oktober van vorig jaar werd er gesproken over de plaatsing van een tijdelijk onderkomen voor de supermarkt aan de Tjalk. Volgens eigenaar Henk Jan van de Bunt is die noodzaak verdwenen. Zijn ouders, die in een woning naast de supermarkt woonden, hadden zich ingeschreven voor één van de appartementen boven de supermarkt. Omdat het allemaal zo lang duurde hebben zij inmiddels elders een huis gekocht. Hun woning kan gesloopt worden, waarmee het nijpende parkeerprobleem bij de supermarkt opgelost kan worden.

Dossier Nootweg

022008 Nootweg Vastgelopen
16012008 Houdgreep aan de Nootweg
18102007 Tijdelijke Supermarkt
Bouwplan Nootweg vertraagd 5-11-2006
Loosdrecht: Super kan bouwen 1-3-2005
Bouwen aan de Nootweg 2-7-2004
Noodkreet aan Nootweg 2-4-2004
Nootweg lijkt getto 17-10-2003
Nootweg, traag, traag 7-10-2003
Nieuw Winkelcentrum 5-10-2002

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2