WIJDEMEERSE WEBKRANT
Extra raad over Brandweer
Wijdemeren, wo 6 februari 2008

Op initiatief van de VVD zal morgenavond een raadbrede motie ingediend worden, waarin het college gevraagd wordt om een exta raad over de regionalisering van de brandweer te houden.

persbericht

VVD Nieuws

VVD initiatiefnemer brandweerdebat

In de commissievergadering van Bestuur en Middelen op 10 januari stond het punt regionalisering van de Brandweer op de agenda.

In deze vergadering heeft de VVD aanzet gegeven voor het houden van een aparte raadsbijeenkomst waarin de gevolgen van regionalisering van de brandweer, naast die van het behoud van een gemeentelijke brandweer zullen worden geplaatst. De gehele raad zal in de raadsvergadering van donderdag 7 februari een motie indienen waarin het college van B&W verzocht deze bijeenkomst voor te bereiden.

In september 2006 hebben de gemeenteraden in Gooi en Vechtstreek het voornemen uitgesproken tot regionalisering van de brandweer, met inachtneming van een aantal (17) randvoorwaarden. Besluitvorming zal plaatsvinden medio juni/juli 2008.

Tot nu toe hebben 4 van de 25 veiligheidsregio's in Nederland een regionale brandweer ingevoerd. In Gooi en Vechtstreek is de regionalisering van de brandweer een jaar uitgesteld.

De gemeenteraad heeft zich ten opzichte van de regionalisering van de brandweer de afgelopen jaren positief-kritisch opgesteld. Een antwoord op de vraag of het verstandig is om tot een regionale brandweer over te gaan is er echter niet gekomen. Het blijft onduidelijk of aan de randvoorwaarden voldaan gaat worden.

De VVD vindt dat het is hoog tijd is om de rijdende regionaliserings-trein te stoppen totdat het duidelijk is waar wij op afstevenen. Eerst zullen de consequenties duidelijk gemaakt moeten worden.

Heeft regionalisering verhoging van de kosten tot gevolg? En wat gebeurt er met onze vrijwilligers, die het grootste deel van de brandweer uitmaken? Het zijn zorgen die eerder zijn geuit, maar in de speciale raadsbijeenkomst aan de orde zullen komen.

De VVD zal in de extra raadsbijeenkomst een zorgvuldige afweging maken van de voor en nadelen en alleen als de balans positief is zich voor de regionalisering uitspreken.

Joep Frijdal
Fractievoorzitter VVD

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 3