WIJDEMEERSE WEBKRANT
Versa en Stadsbank
Wijdemeren, do 7 februari 2008

De PvdA werkt samen met DBW. Samen stellen de partijen vragen aan het college over de hulp aan mensen met financiële problemen.

Samen met de Stadsbank en Versa is de gemeente een inloopspreekuur gestart voor mensen die in financiële problemen zitten. Daarover stelden DBW en de PvdA samen onderstaande vragen aan het college, die tijdens het vragenhalfuur aan de orde zullen komen. Wellicht dat de antwoorden vanavond door wethouder Nelleke Schenkkan gegeven zullen worden.

Gezien de doorgaans zeer korzelige verhouding tussen beide partijen is deze gezamenlijke actie het vermelden waard. red. WWK

ingezonden bericht

Dorpsbelangen Wijdemeren

Vragen PvdA en DBW

  1. Wij vinden preventie essentieel. Er moet dus niet gewacht worden tot "financiële rommel" een "probleem" geworden is. De gemeente moet de weg aangeven, in dit geval via de Stadsbank en Versa.
    Hiervoor is voortdurende publiciteit nodig over het inloopspreekuur, elke veertien dagen via Wijdemeren Nieuws in de lokale pers.

    In die publiciteit moet het begrip "schuldhulpverlening" vermeden worden. Spreek liever over "financiële rompslomp". Vermeld ook: " en neem gerust iemand mee ".
  2. Wij zijn tevreden over de samenwerking tussen Stadsbank en Versa. Wel vragen wij aandacht voor het voorkomen van dubbele declaraties als gevolg van dubbel werk, indien er niet goed zou zijn afgestemd wie wat doet.
  3. Wij zetten een vraagteken achter het standpunt van de Stadsbank dat alle schuldeisers op één lijn moeten zitten wil de stabilisatiefase kunnen worden afgesloten.  Wij dringen aan op een zo kort mogelijke stabiliteitsfase. Zo nodig moet er flexibel en pragmatisch worden opgetreden.
  4. Wij vragen de eerste twee jaar een halfjaarlijkse rapportage van de resultaten van het inloopspreekuur en van de afhandeling van de schuldhulpverlening in onze gemeente.

Dorpsbelangen Wijdemeren
Partij van de Arbeid

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2