WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tergooi Ziekenhuizen
Wijdemeren, vr 8 februari 2008

In een heldere presentatie vertelden Claudia Zuiderwijk en Edwin van der Meer van Tergooiziekenhuizen in de raad waarom de fusie onontkoombaar was.

Presentatie

Geïnteresseerde burgers zonder agenda kwamen er op het gemeentehuis achter dat de raadsvergadering om acht uur al volop in gang was. College en raad hadden in hun wijsheid besloten dat een presentatie over de fusie van de ziekenhuizen in het Gooi niet in een commissie- maar in een raadsvergadering gehouden moest worden. En dan ook maar een half uurtje eerder dan normaal, want het zou anders zo maar weer eens laat kunnen worden.

Onontkoombaar


Claudia Zuiderwijk

In een heldere presentatie vertelden Claudia Zuiderwijk en Edwin van der Meer, respectievelijk voorzitter en lid van de raad van bestuur van Tergooiziekenhuizen, waarom de fusie onontkoombaar en daarmee onomkeerbaar was. Schaalvergroting om specialismen te behouden en te versterken en kostenbesparingen om te kunnen blijven concurreren waren belangrijke peilers onder hun heldere betoog.

Reistijd

De reacties deze avond op de voorgenomen fusieplannen stonden in schril contrast met de protesten in het hele Gooi de afgelopen maanden. Protesten tegen het vermeende 'uitkleden' van ziekenhuis Hilversum. Een compliment derhalve voor de beide presentatoren, want er bleef uiteindelijk maar 1 vraag over die nog beantwoord zal worden. En dat betreft de verslechtering van de reistijden voor patiënten en bezoekers. Opvallend was dat in het voorstel voor 93% van de patiënten/bezoekers de reistijd helemaal niet wijzigt. Maar Betske van Henten (CDA) wilde toch wel even weten waar dan die 7% vandaan komt. Niet dat ze iets kan met het antwoord op die vraag, maar dan weet je wel of het leeuwendeel daarvan uit Wijdemeren komt, nietwaar?

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Douwe v. Essen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
6 gr.
windkr. 2