...

Rik Jungmann

Douwe van Essen.

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Bouwen aan de Nootweg

Wijdemeren, 2 juli 2004. De raad behandelde gisteren een voorstel van het college om mee te werken aan de bouwplannen aan de Nootweg in Loosdrecht en om een parkeerterrein te kopen en te onderhouden. Met wat duwen en trekken werd het voorstel aangenomen. 

 
Het was wel duidelijk dat Super de Boer aan de Nootweg iets te verwachten had
van deze raadsvergadering. De supermarkt was uitgelopen om het debat over
de opknapbeurt van de Nootweg en de nieuwbouw te volgen.

Dit keer kwam de oppositie (in de coalitie) van de kant van DBW. Niet zozeer vanwege de inhoud, maar meer vanwege de door het college gevolgde procedure. Henk de Kloet (DBW) opende met een krachtig verwijt dat later bij andere fracties ook, zij het milder, doorklonk. "De wethouders Neef en Siemons hebben ons vastgelegd voor de aankoop van het parkeerterrein voor €  270.000. U had moeten verkopen 'onder voorbehoud van goedkeuring van de raad'. Het budgetrecht ligt bij de raad en niet bij het college. U weet dat!"

DBL was positief over het voorstel. André Spils sprak van een voorbeeld project, dat in goede samenwerking tot stand kwam. Ook deelde hij een compliment uit aan Super de Boer, die eerder een protestbord had geplaatst, maar later via een ingezonden brief in de Nieuwsster (de lokale Loosdrechtse krant) excuses had aangeboden.

Lia Moote (PvdA) en Felix Flameling (D66) mopperden weliswaar wat over de vrijheid die de wethouders hadden genomen bij de aankoop van het parkeerterrein, maar gingen toch mee met het voorstel. Freek Visser (CDA) steunde het voorstel, maar riep op om binnen het resterende Nootweg-opknap budget van € 546.000 te blijven. Ook de VVD had enige procedurele bezwaren tegen het voorstel, die echter direct door wethouder Neef ontzenuwd konden worden.

Het voorstel werd, tot vreugde van de voltallige Super de Boer ploeg op de publieke tribune aangenomen. De nieuwbouw aan de Nootweg kan van start en de verpaupering bestreden.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind18º Naar volgende bericht