... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Communicatienota

Wijdemeren, 2 juli 2004. De behandeling van de communicatienota in de raad van gisteren gaf min of meer hetzelfde beeld te zien als in de commissievergadering. Met zeven stemmen tegen en negen voor werd hij aangenomen.

Wethouder Ties Hagen opende het debat met de mededeling dat tijdens de herindeling het aantal fte's (voltijd banen) voor communicatie te laag is ingeschat. Hij beloofde dat het klachtrecht voor de burger nog dit jaar vorm krijgt in de vorm van een telefoonnummer voor de burger. Aansluitend op de kritiek op de belettering (nieuwe Wijdemeerse logo's op de auto's etc.) zegde hij toe dat dit zeer goedkoop zal moeten gebeuren, of anders achterwege gelaten.

Felix Flameling (D66) onderstreepte het belang van goede communicatie en stelde zich vierkant achter het voorstel op. Ook de formatie uitbreiding op communicatie met 0,8 fte kon zijn goedkeuring wegdragen. Betske van Henten (CDA) sloot zich hierbij aan, evenals Lia Moote (PvdA).

Gert Zagt (DBL) liet zich inspireren door de niet aanwezige Nelleke Schenkkan (GL) en vond dat er 20% bespaard kon worden op communicatie, 20 tot 30.000 euro. Later noemde hij de onderdelen waarop bezuinigd kan worden: belettering, info-centrum, mailing naar de burger, intranet, geen raadsinformatiesysteem (waar het CDA erg voor is), besparingen uit het gebruik van het digitale loket 0,5 i.p.v. 0,8 fte en een junior i.p.v. een senior voor de uitbreiding. Zijn afwijkende voorstellen leidden tot een schorsing en overleg met het college.


Overleg met het college.
V.l.n.r. wethouder Ties Hagen, Wieneke Wolthuis (communicatie),
wethouder Yvonne Siemons, Gert Zagt (op de rug gezien), André Spils en
Miep van Hattem.

René Voigt (DBW) was het eens met de nota, behalve de promotie van de naam Wijdemeren. "Hou het gewoon bij Loosdrecht, 's-Graveland, Kortenhoef, etc. Die zijn al landelijk bekend. Houd Wijdemeren daar maar buiten."

Els van Hall (VVD) vond het weliswaar knap dat er geld in de begroting was gevonden voor uitbreiding van de mens-uren, maar wilde toch bezuinigen op communicatie en was dan ook tegen de uitbreiding in fte's. Zij vergeleek de situatie van nu met die van de oude gemeenten. "Vroeger ging het toch ook goed? Er moet bezuinigd worden. De burger moet het allemaal betalen. Wij hoeven geen acht voor onze communicatie. Een zesje mag ook." (Dit ontlokte Voigt de vraag of het ook een vier mag zijn.)

Bij de stemming over het voorstel stemden DBL en de VVD (zeven stemmen) tegen. De overige partijen gaven, ondanks het aantal afwezigen, het voorstel toch het groene licht met negen stemmen voor.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind18º Naar volgende bericht