... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Raad 1 juli 2004

Wijdemeren, 1 juli 2004. De gemeenteraad vergaderde gisteren. De laatste keer voor het zomerreces van twee maanden. De vergadering begon om acht uur en was na twaalven afgelopen.


Esther Luijer (CDA)
Geslaagd!!!!

Bij de opening werd namens Esther Luijer (CDA) gebak uitgedeeld aan de raadsleden en het college. Zij is geslaagd voor haar HBO examen. (Esther gefeliciteerd! red.) Er waren veel raadsleden absent bij de aanvang. Sommigen (De Kloet (DBW) en Lorjé (VVD)) kwamen later, anderen (Bosdijk (PvdA), Voeten (CDA) en Schenkkan (GL)) waren afwezig. De balans was niet zodanig verstoord dat dit in stemmingen tot enig gevolg leidde.

Burgerinspraak


Mevrouw van Maanen

Rechts: De heer Krouwel wordt door burgemeester Don Bijl gemaand om te stoppen met het uitdelen van afval. René Voigt kijkt op de achtergrond beteuterd toe, hoe hem een presentje door de neus wordt geboord.


 

Bij de burgerinspraak trad Mevrouw Van Maanen op om te spreken over de sloop van een huis aan de Kromme Rade.  Zij deed dat vol vuur en moest af en toe wat afgeremd worden door voorzitter Don Bijl. Terwijl zij aan het woord was deelde de Heer Krouwel plastic zakken uit aan de raadsleden. In de zakken afval, gevonden op het terrein aan de Kromme Rade. Dit om aan te tonen dat de natuurwetenschappelijke waarde van het terrein minder groot is dan verondersteld. Burgemeester Don Bijl greep echter in en verbood het uitdelen van het afval. De Raad van State stelde de gemeente in het gelijk inzake de sloop van de zomerwoning, reden voor mevrouw van Maanen om een vergelijking te trekken tussen deze uitspraak en die in de zaak Krakeelakker. Burgemeester Don Bijl stopte haar in deze redenering.


Overleg met Wim Lorjé (VVD).

Vragenhalfuurtje

Tijdens het vragenhalfuurtje stelde Els van Hall (VVD) vragen over de bezetting van de brandweer in 's-Graveland. Het blijkt dat er in 's-Graveland niet permanent een bevelvoerder beschikbaar is, waardoor het uitrukken van de brandweer vertraagd kan worden. Zij sprak haar zorgen hierover uit. Burgemeester Don Bijl bevestigde haar constatering, maar gaf aan dat er tijdelijke maatregelen zijn genomen om de problemen in de hand te houden. Bovendien is men met werving en opleiding bezig om in het tekort te voorzien.

Lia Moote (PvdA) stelde vragen naar aanleiding van het tekort aan klasruimte in de nieuwe Antoniusschool. Wethouder Bert Nagel antwoordde haar dat de benodigde prognoses voor leerlingenaantallen net ontvangen waren, maar nog bestudeerd moesten worden. Daaruit vloeit voort welke maatregelen genomen moeten worden. Is de krapte van korte duur, dan moet de school het probleem zelf oplossen. Houdt de verwachte krapte langer aan dan vier jaar, dan moet er een oplossing komen met een semi-permanent gebouw.

Jackpot

Als burgemeester Don Bijl een euro zou hebben ontvangen voor iedere keer dat de woorden "bezuinigen" en "complimenten" vielen, dan zou hij aan het eind van de avond met de jackpot huiswaarts zijn gekeerd. Zo vaak werden deze woorden door alle raadsleden bij alle agendapunten om de twee zinnen gebruikt.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind18ş Naar volgende bericht