Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Nootweg: traag, traag

Loosdrecht, 7 oktober 2003. In de Gooi- en Eemlander van vandaag staat een groot artikel van Simone Stevens over het winkelcentrum aan de Nootweg dat er zou komen, maar nu al vier jaar in procedure is.

De directeur van projectontwikkelaar Artica Vastgoedontwikkeling, Evert Slooten, die de zes winkels en achttien appartementen wil bouwen, doet in het artikel zijn beklag over de stroperigheid van de gemeente Wijdemeren. Vooral na de herindeling ging het project volgens hem de vertraging in door wisselingen in de ambtenaren waarmee hij te maken had.

Ook klaagt hij over het meedenken van de gemeente. Zo zegt hij dat de gemeente wil dat hij gegevens over verkeerscirculatie aan de gemeente overlegt. Hij vindt daarentegen dat de gemeente zelf op dat gebied de helpende hand zou moeten bieden, om samen veel sneller het project van de grond te krijgen.

Hij stelt een project in Drachten ten voorbeeld. Daar duurde de hele procedure slechts dertien maanden.


Wethouder Wim Neef (CDA)

Verantwoordelijk wethouder Wim Neef geeft toe dat er nog een aantal zaken gedaan moeten worden, zoals een planschade-analyse. Ter verdediging van de door Artica genoemde traagheid voert hij aan dat het een moeilijke procedure is mede vanwege de bezwaren van omwonenden. Ook hij vindt dat het project versneld moet worden omdat de Nootweg "een getto wordt met al die dichtgetimmerde panden". Wat hem betreft komt de bouwvergunning af in het voorjaar van 2004, waarna de bouw ruim een jaar later klaar kan zijn.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...