Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Oeververplaatsing Part lll

Wijdemeren, 22 september 2005

Het college wil een wijziging van het streekplan bij de provincie aangevragen om de oeverlijn van de Loosdrechtse Plassen te kunnen verplaatsen.

Die oeverlijnverplaatsing is nodig om woningen in de plas te kunnen bouwen in het kader van het Dorpscentrum. Aan de aanvraag werden door de gemeente voorwaarden gesteld aan Fortis, met name over het openhouden van Ottenhome. Daarover ontstond veel verwarring en wederzijdse irritatie.

Intussen is de ruzie bijgelegd dus stelde het college gisteravond voor om alsnog de streekplanwijziging bij de provincie aan te vragen.

Gert Zagt (DBL) opende gisteren in de raad het debat. Hij verzuchtte dat dit al de derde keer was dat over dit onderwerp gesproken werd. Op 7 juni kwam het onderwerp ook uitvoerig aan de orde in de raad. De medewerking aan de oververplaatsing werd toen door de raad gegeven onder voorwaarde dat Fortis Ottenhome open houdt totdat er sprake is van een onherroepelijke bouwvergunning ofwel totdat er daadwerkelijk met de bouw begonnen wordt. Daarna ontsond er een hoop ruis in de communicatie tussen Fortis en de gemeente. Hij vroeg het college mede namens CDA, PvdA, GL en D66 om een brief aan Foris te sturen met een duidelijke herbevestiging van de voorwaarde.

DBW, bij monde van Henk de Kloet verklaarde zich volstrekt tegen de plannen voor het dorpscentrum en het verleggen van de oeverlijn. Door het bouwen van woningen wordt het dorpscentrum niet verlevendigd was één van de argumenten. VVD fractievoorzitter Els Kruijt (v/h Van Hall-Kruijt) sloot zich bij dit standpunt aan.

Nieuw Inzicht D66

Felix Flameling (D66) had een verrassing in petto. Hoewel hij als deelnemer aan het verzoek van DBL was genoemd, was hij tot nieuw inzicht gekomen. Hij was ter plaatse gaan kijken en vond nu dat de ruimte door de woningbouw ernstig aangetast zou worden. Van de oorspronkelijke bedoeling om de plas weer zichtbaar en toegankelijk te maken vanaf de Oud-Loosdrechtsedijk zag hij ook niets terechtkomen. "Dat is geen oeverlijnverplaatsing waard." :was dan ook zijn conclusie. Hij sloot zich daarop, verrassend genoeg, onverwacht aan bij DBW en de VVD in het verzet tegen de oeverlijnverplaatsing.

Daarmee kwam de stemming uit op 7 voor intrekken van de aanvraag voor oeverlijnverplaatsing , maar de meerderheid bleef voor onder de bekende voorwaarden.

lees ook:

Ottenhome: Overleg mislukt 12-7-2005
De Uitkijk wint voor RvS 15-12-2004
2006: Ottenhome nog Open 15-7-2005
Gemeente wint bij RvS 9-8-2004
Fortis: We komen er wel uit. 13-7-2005
Ottenhome aan Zijden Draad 8-7-2005
Ottenhome: Overleg mislukt 11-7-2005
Bijl: Stoppen met Centrumplan.. 7-6-2005
Commissievergaderingen


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 20º Naar volgende bericht