Rik Jungmann

Raad van State
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

RvS Stelt De Uitkijk in gelijk

Loosdrecht, 15 december 2004. Jachthaven De Uitkijk, van eigenaar Jacob van der Meulen, heeft bezwaar aangetekend tegen de plannen die de gemeente Wijdemeren, daarin gesteund door de provincie Noord-Holland, heeft ontwikkeld rond het Dorpscentrum Loosdrecht.

Vandaag deed de Raad van State (RvS) uitspraak in een bezwaarprocedure die De Uitkijk had aangespannen tegen het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland. De Uitkijk werd in het gelijk gesteld. De RvS vernietigde het besluit van de provincie.

Het conflict draait om de oeverlijnverplaatsing die de gemeente voor het Situsproject wil uitvoeren, maar waar De Uitkijk tegen strijdt. Als u wilt weten waar het precies om gaat, lees dan het bericht in de WWK van 9 augustus en het persbericht van de gemeente ook van 9 augustus.

Zie voor de complete uitspraak de website van de RvS.

De gemeente kreeg eerder nul op het rekest bij rechter inzake de zaken de Krakeelakker, Ter Sype en Najade.

Uitspraak Raad van State: Beslissing
(Tineke Franssen, voorzitter van DBL,
maakte de WWK attent op dit nieuwtje.)

3. Beslissing

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Recht doende in naam der Koningin:

I. verklaart de beroepen gegrond;

II. vernietigt het besluit van het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland van 12 december 2003, 2003-43584;

III. onthoudt goedkeuring aan het plan;

IV. bepaalt dat deze uitspraak in de plaats treedt van het vernietigde besluit;

V. veroordeelt het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland in de door appellanten in verband met de behandeling van hun beroepen gemaakte proceskosten ( 322,00 voor [appellante sub 1], 644,00 voor de besloten vennootschap "Exploitatiemaatschappij De Uitkijk B.V.", 644,00 voor [appellanten sub 3] en 644,00 voor [appellanten sub 4]; de bedragen dienen door de provincie Noord-Holland te worden betaald aan appellanten;

VI. gelast dat de provincie Noord-Holland aan appellanten het door hen voor de behandeling van hun beroepen betaalde griffierecht ( 116,00 voor [appellante sub 1], 232,00 voor de besloten vennootschap "Exploitatiemaatschappij De Uitkijk B.V.", 116,00 voor [appellanten sub 3] en 116,00 voor [appellanten sub 4] vergoedt.

Aldus vastgesteld door mr. A. Kosto, Voorzitter, en mr. J.G.C. Wiebenga en mr. M.W.L. Simons-Vinckx, Leden, in tegenwoordigheid van mr. S. Langeveld, ambtenaar van Staat.

w.g. Kosto w.g. Langeveld
Voorzitter ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 15 december 2004


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil5 Naar volgende bericht