... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Rechter tikt Wdm op vingers

Wijdemeren, 19 maart 2004. Wijdemeren loopt tegen gevoelige uitspraken van rechters aan over handhaving van bestemmingsplannen. Vorig jaar de Raad van State inzake het Dode Eind in Kortenhoef. Ditmaal betreffende een bouwvergunning voor hotelappartementen in Loosdrecht.

De rechtbank heeft de afgegeven bouwvergunningen voor het appartementencomplex Najade ongeldig verklaard na bezwaren van buurman De Uitkijk. Het appartementencomplex is half afgebouwd. De bouwvergunning is volgens de rechter in strijd met het bestemmingsplan afgegeven en is nu door de uitspraak vervallen. Dat staat vanavond in een artikel in de Gooi van Ed Brouwer en Kim Verbon. De raad zal zich opnieuw moeten buigen over de bezwaren van De Uitkijk.


Wethouder Wim Neef (CDA)

De situatie is extra zorgelijk, omdat projectontwikkelaar Hino uit Loosdrecht vorig jaar failliet ging. De overige deelnemers in het project likken hun wonden en proberen het verlies als gevolg van het faillissement te delen. De woningen waren al verkocht. Ook voor de kopers dreigt er een enorme strop. Eric Bijlsma, koper van een appartement en eigenaar van Najade voorspelt dat deze uitspraak een staartje gaat krijgen, bijv. door de gemeente aansprakelijk te stellen.

Wim Neef, wethouder Ruimtelijke Ordening, noemt de uitspraak van de rechtbank in het artikel "pijnlijk". Hoe het nu verder gaat weet hij nog niet, omdat eerst het vonnis bestudeerd moet worden. Hij stelt dat de kwestie een Loosdrechtse erfenis is, die nu op zijn bordje ligt.

Het is niet te hopen dat er uit Nederhorst den Berg ook nog zo'n lijk uit de kast komt vallen. Als de gemeente schade moet gaan vergoeden in al die gevallen waar zij in het ongelijk is gesteld door de rechter, dan is het uiteindelijk de burger die betaalt. U en ik dus... red.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page RegenHarde wind13 Naar volgende bericht