Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Fortis: We komen er wel uit.

Loosdrecht, 13 juli 2005

Fortis Vastgoed is niet onder de indruk van het feit dat het college van B&W de oeverlijnverplaatsing nu niet in gang wil zetten schrijft Ed Brouwer in de Gooi.

Gisteren werd bekend dat Fortis niet wil garanderen dat watersportcentrum Ottenhome open blijft tot er een definitieve bouwvergunning voor het nieuwe dorpscentrum van Loosdrecht is gegeven. Het college besloot daarop, daartoe gedwongen door de raad, om dan maar niet de procedure voor de overlijnverplaatsing ten behoeve van de bouw in gang te zetten.

De Fortis woordvoerder zegt tegen de G&E verbaasd te zijn over de weigering van de gemeente. Men dacht juist dat te doen wat de gemeente wil. Hij trekt de conclusie dat er kennelijk nog wat zaken opgelost moeten worden, maar denkt er zeker uit te komen. Ottenhome blijft ook in het seizoen 2006 open. Na de bouw van de pier in de plas met 38 woningen is daarop ook een veel kleiner Ottenhome voorzien, naast een haven, een horecagelegenheid en twee winkels.


De plannen zoals die in juli 2002 gepresenteerd werden.
(Iin hoeverre deze op dit moment al gewijzigd of aangepast zijn
is ons niet bekend. red. WWK.)

Wethouder Wim Neef wil de formule van het huidige Ottenhome behouden. Hij noemt Ottenhome "de ziel van Loosdrecht", die er niet uitgehaald moet worden. Hij zou graag zien dat Annemiek van de Water, de huidge exploitant van Ottenhome, aan het roer blijft. Dat is echter een kwestie tussen Fortis en haar waarover de gemeente geen enkele zeggenschap heeft.


De betrokkenen in vrolijkere tijden. Tijdens de heropening van Ottenhome in juli 2002 hieven v.l.n.r. directeur Kooistra (Fortis), Annemiek van de Water (Ottenhome), wethouder Yvonne Siemons en wethouder Wim Neef feestelijk het glas.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Zonnig Windstil 22 Naar volgende bericht