Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Nieuwbouw NdB gaat door

Nederhorst den Berg, 7 januari 2005. Omwonenden van het voormalige gemeentehuis van Nederhorst den Berg hebben massaal geprotesteerd en bezwaar aangetekend tegen de nieuwbouw op de plek van het gemeentehuis. Na overleg met de bouwer heeft het college toch belsoten dat er ongewijzigd gebouwd gaat worden.


Zoals het nu is.

Dat schrijft Casper van den Broek vandaag in de Gooi- en Eemlander. Er zijn zevenhonderd bezwaarschriften binnengekomen. Dat was voor wethouder Wim Neef van Ruimtelijke Ordening reden om nog eens te gaan overleggen met de bouwer. Dat overleg heeft niets opgeleverd. Als er minder bouwlagen, of een ander dak op het appartementencomplex gezet worden, dan zijn de opbrengsten uit de verkoop te laag en wordt het project financieel onhaalbaar. Daarom heeft het college besloten om toch ongewijzigd door te gaan met de bouw.


Zoals het wordt.

B&W worden in dat besluit gesteund door de welstandscommissie, die geen bezwaren tegen de bouw heeft. Ook de uit te keren planschadebedragen zijn onderzocht. Omdat die bedragen beperkt blijven tot vier uitkeringen van vierduizend euro en één van vijftienduizend euro, is ook dat geen enkele reden om van de plannen af te zien. Volgende week overlegt de wethouder met de raadscommissie ruimtelijke ordening.

Op 30 september gaf de gemeente een verklaring uit waarin ook gepleit werd voor de nieuwbouw van appartementen, mede in verband met de woningnood in Wijdemeren.

Singelgroep

De actievoerders tegen de nieuwbouw, de z.g. Singelgroep, hebben aangekondigd door te gaan met de acties. Men blijft invloed uitoefenen op de politieke partijen. Daarnaast staan de spandoeken al voor het grijpen, als er hardere actie nodig mocht blijken te zijn.

Op 28 juni vorig jaar werden de plannen gepresenteerd in Het Spieghelhuys in Nederhorst. Daar werd direct al heftig geprotesteerd. Daarna werden er handtekeningenacties gehouden en werden er massaal bezwaarschriften ingediend.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktHarde wind11º Naar volgende bericht