Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Das en Vliegveld: Geen probleem

Loosdrecht, 7 januari 2005. De Milieufederatie Noord-Holland is bang dat de das schade lijdt als het vliegveld Hilversum verhard wordt. "Onzin, stemmingmakerij" : zegt Adriaan Doets uit Loosdrecht.


Adriaan Doets: "Stemmingmakerij."

Eind december gaf de Milieufederatie Noord-Holland een verklaring af, waarin de federatie zich uitsprak tegen de bouwplannen op Ter Sype en de daarmee samenhangende draaiing en verharding van een baan van vliegveld Hilversum. De verharding zou de daar levende dassen storen en verjagen.

In de G&E van gisteren neemt de bekende Loosdrechter Adriaan Doets stelling tegen deze mening van de dassenbeschermers. Doets heeft dassen op zijn eigen land. Hij heeft het leven in en om twee dassenburchten bestudeerd en concludeert dat de dassen zich aanpassen aan de mens in hun omgeving. Als voorbeeld noemt hij het feit dat de koplampen van auto's op het St. Annepad in de burcht schijnen, zonder dat de dassen zich daar iets aan gelegen laten liggen.

De dassenkenner Hans Vink denkt eveneens dat de verharding van de baan geen enkel probleem oplevert. De bebouwing van Ter Sype ziet hij als een groter probleem. Het gebied waaruit de dassen hun voedsel kunnen halen wordt daarmee verkleind.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktHarde wind11 Naar volgende bericht