Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Das in de weg van Ter Sype

Loosdrecht, 31 december 2004. De Milieufederatie Noord-Holland is bang voor het leefgebied van de das op vliegveld Hilversum, als daar geasfalteerd wordt voor de bouw van Ter Sype.

Wijdemeren wil graag het bouwplan Ter Sype uitvoeren. Dat plan voorziet in de bouw van 500 woningen die woningzoekend uit de regio ten goede komen. De Hilversumse politiek is verdeeld over de plannen. Voor de bouw moet een baan van het vliegveld gedraaid worden. Leefbaar Hilversum vreest meer geluidsoverlast door die draaiing en is daarom tegen de plannen.

De Milieufederatie Noord-Holland heeft zich bij de tegenstanders van de bouwplannen geschaard. De federatie voert ook geluidsoverlast aan als argument om tegen de aanpassing van het vliegveld te zijn. Ook wijst de federatie op de bedreiging van het leefgebied van de das. Bij het vliegveld is een dassenburcht waar twintig dassen huizen. De asfaltering van een start- en landingsbaan zou schadelijk zijn voor het leefgebied van de dassen. Liever nog zou de Milieufederatie het hele vliegveld weg willen hebben.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil8 Naar volgende bericht