Rik Jungmann

WWK
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Ter Sype: Nu Hilversum nog om

Wijdemeren, 23 september 2004. In de raad vanavond deelde wethouder Wim Neef mee dat de commissie die zich bezig houdt met de geluidscontouren van vliegveld Hilversum een gunstig advies heeft gegeven voor nieuwbouw in Ter Sype.

Het ziet er goed uit voor de mogelijkheid om 500 woningen te bouwen in het plangebied Ter Sype. Tot nu toe was het probleem dat het geluid van vliegveld Hilversum nieuwbouw in de weg stond. De commissie die zich bezighoudt met de geluidsproblematiek heeft een gunstig advies gegeven, dat nieuwbouw in principe mogelijk maakt. Daarvoor moet wel een startbaan verhard worden. En dat is wat Hilversum niet wil.

Zowel Neef als bugemeester Don Bijl drongen er in de raad bij Hilversum op aan om rekening te houden met de belangen van buurgemeente Wijdemeren. De provincie Noord-Holland daarentegen steunt de plannen van Wijdemeren van harte.

Het advies van de commissie wordt door de provincie naar de minister gestuurd, die daarop een besluit zal nemen.

De wethouder zei over de kwestie: "Ik blijf optimistisch dat wij 500 woningen kunnen gaan bouwen."


. RegenHarde wind14 Naar volgende bericht