Rik Jungmann
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Eikenrode in inspraak

Wijdemeren, 23 september 2004. Eikenrode speelde in de inspraak voor de burgers voorafgaand aan de raad vanavond een prominente rol. Maar liefst vier insprekers hielden een pleidooi voor de bouwplannen van eigenaar Plasmeijer van Eikenrode.

Eikenrode wil in het koetshuis van de buitenplaats een aantal appartementen bouwen. De gemeente wil geen bouwvergunning afgeven. Dat is waar het conflict om draait. Onderliggende factoren zijn echter de financiŽle garantie die de gemeente aan Eikenrode heeft afgegeven, een kwestie rond erfpacht en plannen van de heer Plasmeijer waar de gemeente zich niet in kan vinden.

Achtereenvolgens kwamen de heer Visser, die al jaren met Eikenrode bezig is, de heer Rijnen, notaris, mevrouw Plasmeijer, deskundige op het gebied van buitenplaatsen en de heer Plasmeijer, eigenaar van Eikenrode aan het woord. Allen hielden een pleidooi om de bouwvergunning af te geven.

De haar Plasmeijer ging daarin het verst, door de gemeente een ultimatum te stellen. Op 1 oktober wil hij weten of de bouwvergunning wordt afgegeven of niet. Uit de reactie van het college, bij monde van wethouder Yvonne Siemons, was op te maken dat de raad de stukken in oktober kan inzien en dat daarna de commissie Ruimte en Economie zich kan uitspreken over de vele aspecten van deze zaak.

OP vallend in zijn inspraak was dat hij anderhalve minuut van zijn vijf minuten spreektijd wilde gebruiken voor stilte. Daarmee wilde hij raad en college bewegen om over de gang van zaken na te denken.

Voorzitter en burgemeester Don Bijl. liet deze stilte niet toe. Hij benadrukte dat hij de gang van zeken in de vergadering vast stelt en verzocht de heer Plasmeijer om in te spreken of af te sluiten. Deze sloot daarop zijn inspraak af.


. RegenHarde wind14ļ Naar volgende bericht