Rik Jungmann

WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Tandartspraktijk voortgezet

Kortenhoef, 31 december 2004. Na het tragisch overlijden van de in Kortenhoef werkende tandarts Herbert Goutbeek was het enige tijd onzeker of en hoe de praktijk voortgezet zou worden. De praktijk wordt voortgezet door tandarts Dennis Lange.

Na een lange ziekteperiode waarin het werken steeds moeilijker werd,  overleed enige tijd geleden de in Kortenhoef zeer gewaardeerde tandarts Herbert Goutbeek. Goutbeek had samen met tandarts Henk Bast gedurende vele jaren een praktijk in hun gezamenlijke gebouw aan de Hoflaan.

Goutbeek en Bast begonnen samen met hun praktijk in 1975 in het gebouw aan het Noordereinde bij de Smidsbrug. Vanaf dat eerste moment zijn ze met de gemeente 's-Graveland in onderhandeling geweest over nieuwbouw van een eigen Tandartsencentrum.
De toenmalige wethouder Co de Kloet is de tandartsen
zeer ter wille geweest met het realiseren van een locatie aan de Hoflaan, waar hij later het "Groene Kruisgebouw" tegen aan kon plakken. Op 20-02-1980 werd de eerste steen gelegd. Op 27 augustus 1980 draaide de praktijk op volle toeren.

Omdat er een tekort aan tandartsen heerst, was het lange tijd onduidelijk of de praktijk voortgezet zou worden en in welke vorm dat zou gebeuren.

Gisteren is overeenstemming bereikt tussen alle betrokken partijen. De praktijk van tandarts Goutbeek is per 1 januari 2005 overgenomen door tandarts Dennis Lange. Daarmee is de praktijk onderdeel van de praktijk Bast-De Lange. Dennis Lange heeft in vele functies in de tandartsenpraktijk vervuld en is een ervaren tandarts. Hij wordt bijgestaan door mondhygiŽniste  Anne van Rijn.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht