... ...

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Neef over informatieavond

Wijdemeren, 2 juli 2004. Na afloop van de raad van gisteren sprak de redactie met wethouder Wim Neef van Ruimtelijke Ordening. Hij maakte ernstig bezwaar tegen de berichtgeving in de Webkrant inzake de nieuwbouw in Nederhorst den Berg.


Wethouder Wim Neef
(Ruimtelijke Ordening)

De wethouder vindt dat de berichtgeving over de informatieavond in deze krant uitsluitend negatief was en dat het standpunt en de argumenten van het college geen aandacht hadden gekregen in het stuk. Hij stelt dat de zaal voor het merendeel gevuld was met belangstellenden voor de koop van appartementen en inwoners die achter de plannen van het college van B&W staan. "Het waren zes mensen op de voorste rij die protesteerden, de anderen hoorde je niet. De meeste inwoners van Nederhorst zijn erg blij met de plannen. Uit de pers krijg je de indruk dat niemand de nieuwbouw wil, dat is echter niet waar".

De waarneming waar de Webkrant zich voor de berichtgeving op baseerde was dat tijdens de informatieavond veel tegenstanders met verve luid hebben geprotesteerd, terwijl er uit de zaal geen enkele uitgesproken voorstander aan het woord is geweest. Een verschil in perceptie, dat hierbij opgehelderd is. red.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind18 Naar volgende bericht