Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


To "bagger" or not to "bagger"?

Wijdemeren, 11 december 2003. Het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht mengt zich ook in de baggerdiscussie in Loosdrecht. Het schreef een brief aan het college van Wijdemeren waarin het AGV zegt verbaasd te zijn over het collegebesluit om niet te baggeren.

Dijkgraaf Johan de Bondt wordt in het artikel van Simone Stevens van vandaag geciteerd. Hij schrijft aan B&W dat er aanzienlijke kosten zijn gemaakt in het voortraject. Omdat De Bondt wettelijk verantwoordelijk is voor alles wat met water te maken heeft, verwerpt hij op grond van argumenten het besluit van het college om niet te baggeren.


Siemons: "Deur op een kier."

Wethouder Yvonne Siemons (DBL) zegt tegen de Gooi- en Eemlander dat zij niet verbaasd is over de reactie van het AGV. Zij stelt dat het rapport het rapport door het AGV betaald is en: "Misschien is dat helemaal niet zo objectief."

Leek het college in eerdere persuitingen zeer stellig dat er niet gebaggerd zou worden, nu zegt wethouder Yvonne Siemons in het artikel dat "de deur (om wel te baggeren red.) op een kier staat" en dat het "om een voorgenomen collegebesluit" gaat. Ook zegt zij dat de krantenkoppen over het "nee" van het college misleidend waren, omdat het college wel wil baggeren, maar zeer beperkt en waar het nodig is. "Dit is trouwens niet eens baggeren." :sluit zij af.

Lees ook:

Bent u er nog? Wordt ongetwijfeld vervolgd. red.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...