Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Niet baggeren in Loosdrecht

Loosdrecht, 25 november 2003. Er is al veel te doen geweest over het uitbaggeren van de Loosdrechtse Plassen. Het college van B&W was al zeer terughoudend, maar heeft nu besloten om niet te laten baggeren in de plassen.

Enige jaren geleden ontstond het plan om in de Loosdrechtse Plassen gaten te baggeren om daarin vervuilde bagger op te slaan. Bovendien zou het zand dat uit de gaten kwam naar IJburg gebracht worden. Met de opbrengst van het zand zou het hele project gefinancierd worden.


Wethouder Yvonne Siemons (DBL)

De plannen werden ontwikkeld in een samenwerkingsverband van DWR (Dienst Waterbeheer en Riolering), de provincie Noord-Holland, (toen nog) de provincie Utrecht en de gemeente. De studies hebben enige tonnen gekost.

Het college van Wijdemeren heeft nu toch besloten om niet mee te werken aan de uitvoering van het project. In de Loosdrechtse gemeenschap was er al langer verzet. Men was bang voor meer golfslag, minder ijsvorming en effecten op de plantengroei. Ook de overlast die de werkzaamheden zouden veroorzaken gedurende een periode van jaren schrikte de Loosdrechters af. Die bezwaren zijn nu door het college overgenomen. Wethouder Yvonne Siemons, die in de stuurgoep van het project zat, heeft verklaard dat de andere partijen hun verlies zullen nemen en geen claims bij Wijdemeren zullen neerleggen voor de gemaakte kosten in het voortraject.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 9 graden, windstil

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...