Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen
Kaart: Plassennet

Bron: Gooi- en Eemlander


Buitengewesten

Wijdemeren, 12 april 2003. Donderdagavond vond het dorpsbezoek aan de buitengewesten van Wijdemeren plaats. Breukeleveen, Muyeveld en Boomhoek mochten het college verwelkomen.


Boomhoek, Muyeveld en Breukeleveen liggen
het meest zuidelijk binnen de gemeente, helemaal onderaan de kaart.
Langs de weg (Herenweg) die direct boven deze tekst naar boven loopt.
(Naast en boven de aanduiding Plassennet.)
Helemaal onderaan links het recreatiegebied "De Strook"
aan de Nieuweweg in Breukeleveen aan de 5e plas.


De komgrens van Breukeleveen (Gem. Wijdemeren).

De komgrens van Muyeveld (Gem. Wijdemeren).

Simone Stevens van de Gooi was erbij en schreef erover. Het was het zesde bezoek op rij. Het aantal bezoekers van restaurant 't Schippertje viel reuze mee ondanks het feit dat de bevolkingsdichtheid in dat deel van Wijdemeren betrekkelijk laag is.

's Middags was het gezelschap per boot de plassen op gegaan om enkele bedrijven te bezoeken. 's Avonds werd het knusse dorpsbezoek begeleid door kaarslicht en geluiden uit het restaurant.


De brug van de Nieuweweg naar De Strook.
Zie ook de website van het Plassenschap Loosdrecht.

De T-splitsing Herenweg - Nieuweweg. rechtsaf naar De Strook.
(Hartje zomer wil het soms gebeuren dat het hele verkeer hier volledig vast staat.)

De vragen uit de zaal gingen over onderwerpen rond recreatie. De enorme stijging van de rioolrechten voor kampeerders en het ontbreken van een openbare botenhelling. Ook kwamen onderwerpen ter sprake die eerder in Loosdrecht besproken zijn. Het uitbaggeren van de plassen, de vogelrichtlijnen die de plassen bedreigen, de toeristenbelasting en het te ondiepe Tienhovens Kanaal. (Klik hier voor een luchtfoto op de website van het Plassenschap Loosdrecht.)

Ook werd er gevraagd naar de grote hoeveelheid paaltjes en hekken in de berm die het voetgangers moeilijk maken. Het feit dat het uitzicht op de plassen steeds meer benomen wordt door bebouwing langs de oevers werd door de bezoekers van de avond, maar ook door wethouder Yvonne Simons betreurd.

Uiteraard is er ook in dat deel van Wijdemeren een weg waar te hard wordt gereden. Ditmaal de Herenweg in Breukeleveen. Wethouder Wim Neef zei dat dit een vraag is die bij ieder dorpsbezoek gesteld wordt. De weg wordt volgend jaar opnieuw ingericht. Wellicht dat er dan iets aan gedaan kan worden.


De komgrens van Boomhoek. Komend van Nieuw Loosdrecht het eerste buurtschap op weg naar Tienhoven.

De Nieuweweg. Linksaf naar Nieuw Loosdrecht de Herenweg op.

Er bleek dat de opvolgers van wat eens de PTT was, KPN en TPG, niet echt meedoen aan de vorming van Wijdemeren. Zo moeten de Breukeleveners naar Maarssen voor een postkantoor en staan zij niet in het telefoonboek van de rest van Wijdemeren, maar in het Utrechtse telefoonboek, dit ondanks het feit dat ze nu in Noord-Holland wonen. Ook hebben zij andere netnummers dan Loosdrecht en 's-Graveland. Overigens heeft Nederhorst den Berg ook een ander netnummer, maar dat dorp staat wel in dezelfde telefoongids als de rest van Wijdemeren. Wethouder Ties Hagen onderkende het probleem en zegde toe het bij KPN aan te kaarten.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 14 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...