Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: www.gooieneemlander.nl


Brandbrief HISWA

Wijdemeren, 29 november 2003. De HISWA, het Watersportverbond, het OCW, MKB Nederland, VNO-NCW West, de Recron, De Kamer van Koophandel, de ANWB en Horeca Nederland stuurden een brandbrief naar Wijdemeren. Er moet wel gebaggerd worden in Loosdrecht vinden zij. Afgelopen week besloot het college dat er niet gebaggerd mag worden.

In de Gooi schreef Hans Hoogenboom een uitgebreid artikel over de kwestie. De HISWA en de Watersportbond noemen de gemeente zelfs "onzorgvuldig" en "onbetrouwbaar". Dit, omdat de gemeente na vijf jaar onderzoek en voorbereiding, met hoge kosten, toch besloot het project af te blazen.

In de brief stellen de schrijvers dat Wijdemeren beter wordt van het plan om te baggeren en dat de gevolgen voor de economie van Loosdrecht, de recreatie en de natuur desastreus zullen zijn, als het project niet wordt uitgevoerd.

Hiswa en de Watersportbond zeggen dat er wel degelijk "meer dan voldoende" draagvlak voor het plan te vinden is in de Loosdrechtse gemeenschap.

Wethouder Siemons verklaarde eerder dat de andere partijen in het project de weigering van Wijdemeren zonder problemen zouden accepteren. Voor de heer Dijks, recreatiemanager van de Hiswa, is dat echter geen uitgemaakte zaak. De Hiswa heeft het er ook over om het project met de provincie, maar zonder de medewerking van Wijdemeren uit te voeren. De regiomanager van de Hiswa is wel erg krachtig en weinig diplomatiek in zijn uitspraken. "..., en dan zal een college dat op basis van een paar gesprekjes op een achternamiddag en een aantal wilde verhalen over dreigende oeverafslag, wegzakkende kerken en water dat niet wil bevriezen het hele project blokkeren? Dan zijn we niet goed bezig." Hij hoopt dat de gemeenteraad het college tot inkeer zal brengen.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Bewolkt, 5 graden, flinke koude wind.

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...