WIJDEMEERSE WEBKRANT
Varia uit de Raad
Wijdemeren, vr 22 maart 2013

Twee nieuwe fractieassistenten betraden de politieke arena van Wijdemeren en verder de WMO, kleine scholen, Antoniusterrein en bushokje.

Fractieassistenten

Bij de aanvang van de raad werden twee nieuwe fractieassistenten beëdigd. Dat waren Tim Emmelot (eigenaar van De Nieuwe Zuwe/Ottenhoime aan de Wijde Blik) als fractieassistent van de VVD. De heer Vermeulen trad toe als fractieassistent van Liesbeth Siderius van de fractie Siderius.


Links de heer Vermeulen, rechts Tim Emmelot,
die beiden de belofte aflegden.
Foto: Herman Stuijver/WWW/Brug/NS.

Vaste fractieassistent van de VVD is het voormalige raadslid Michiel van Balen. Op 2 februari vorig jaar werd Jet van Holland uit Breukeleveen geinstalleerd als VVD-fractieassistent.

WMO

Vrij geruisloos werd de Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning Wijdemeren 2013 aangenomen. Het is de voorbode van de enorme decentralisatie waartoe het rijk besloten heeft. Die decentralisatie zal de gemeentelijke begroting met flink wat miljoenen vergroten, al is het een bezuinigingsoperatie, want de gemeente krijgt minder geld dan het Rijk voor de WMO-taken uittrok.

Motie Kleine scholen

Het CDA diende een motie in om kleine scholen te beschermen en ondersteunen, omdat de fractie niet tevreden was met de antwoorden die het college onlangs gaf op vragen van het CDA over de Lokinschool in Ankeveen.
Volgens Theo Reijn wordt er een regionaal protest opgezet tegen het voorstel van de onderwijsraad om de opheffingsnorm voor scholen te verhogen van 23 leerlingen naar 100 leerlingen. In de motie roept het CDA op om dat regionale protest te steunen.

Wethouder Joost Boermans vond de motie overbodig. "Er is nog geen protest, dat wordt nu opgezet. Ik weet dus niet wat we steunen als de motie aangenomen wordt. U komt te vroeg met deze discussie. Bovendien bestaat het probleem niet in Wijdemeren, want wij hanteren de norm van 80 leerlingen. Ik ontraad de motie."

Bij stemming bleek dat uitsluitend de D66-partijgenoot van de wethouder, Nanne Roosenschoon, tegen de motie stemde. De rest van de raad stemde voor.

Antonius Onderwijzerswoning.

Tijdens de mededelingen liet wethouder Jaap van Waveren weten dat de projectontwikkelaar die het Antoniusterrein in Kortenhoef zou ontwikkelein inmiddels failliet blijkt te zijn. De sloop van de onderwijzerswoning heeft daar niet mee te maken. De woning wordt gesloopt, omdat het onverantwoord is om daar nog mensen in te laten wonen.

Bushokje 's-Graveland

Bij de z.g. wethoudersbrieven stond een antwoord op de vraag van Co de Kloet hoe het zit met het treurige bushokje bij de toegang tot 's-Graveland.

Het blijkt dat de eigenaar, de heer De Jong, uitstel heeft gekregen voor de renovatie van het bushokje en betaling van de boete als hij de renovatie op tijd zou uitvoeren. Inmiddels is er een nieuw bestemmingsplan geldend geworden voor het bushokje waarin het bouwvlak voor het bushokje vergroot is. Met de heer De Jong is afgesproken dat binnen een jaar na 1 november 2012 de renovatie voltooid moet zijn. De bouwvergunning kan nu worden afgegeven binnen het nieuwe bestemmingsplan, omdat dat een week geleden onherroepelijk werd. En zo verstreken er weer enkele jaren.

Lees ook:

Behoud Bank en Bushokje 26-10-2005
Monumentjes en monumenten 26-10-2005
Bushokje niet Slopen 2-11-2005
Bushokje Behouden 12-11-2005
Bushokje wordt Kantoor 2-5-2006
Lelijkste Plek 5 23-8-2006
17112007 Restauratie Leeuwenlaan
25082009 Toppers in 's-Graveland
21112008 Curtevenne is moegestreden
22032010 Bushokje wordt Kantoor
10062010 Bushokje Verkocht
14092011 Zeven Monumenten
21022013 Bushokjestreurnis

bron
WWK
foto
Herman Stuijver
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief