WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geheimzinnige Briefjes
Wijdemeren, vr 22 maart 2013

Co de Kloet beschrijft hoe hij de raad van gisteren heeft ervaren. Het viel hem op dat wethouder Abrahamse met briefjes een parallelle communicatie opbouwde met de raad.


Briefjes i.p.v. rooksignalen.

Net als Co de Kloet zagen ook wij wethouder Gerard Abrahamse in de weer met geheimzinnige briefjes. De wethouder, die verder niets te doen had gisteren, schreef iets op, vouwde het blaadje dicht en verzocht de bode om het elders aan de raadstafel te bezorgen. Er stond kennelijk niet op het briefje dat de ontvanger het veiligheidshalve na lezing moest verorberen, want wij hebben niemand zien kauwen.

ingezonden brief

Impressies van een Dorpsbelanger

Nog nooit in de geschiedenis van Wijdemeren is er zoveel gepraat, gediscussieerd, ingesproken, en vergaderd over zo weinig woningen, als die zullen verrijzen bij het Oppad in Loosdrecht.

We dachten er vanaf te zijn,maar ja hoor, daar had je het CDA weer dat de kans schoon zag een toneelstukje voor de bühne op te voeren. Veel stelde het niet voor en wethouder Jaap van Waveren blies de nachtkaars bekwaam uit. Laatste bedrijf? Afwachten maar.

Veel heen en weer gepraat ook over de opvang van zwerfdieren door asielcentrum Crailo. Wij houden van Crailo en probeerden uit alle macht een frontale aanval van het Gewest te attaqueren, maar helaas met 1 stem verschil moesten we de aftocht blazen hetgeen te wijten was aan een Dorpsbelangen dissidente. Laatste bedrijf? Misschien niet want Crailo laat het er niet bij zitten.

Onrust en slaapverschijnselen bij de oeverloze beantwoording door wethouder Boermans van vragen en opmerkingen over de zorgnota en de wet voor maatschappelijke ondersteuning. Een moeilijke materie. Veel tekst, veel voornemens, er vielen termen als pro-actief handelen en alert zijn. Laatste bedrijf? Nee, zeker niet, in nota en wet kan nog van alles worden aangevuld en veranderd.

Een sympathieke motie van het CDA die het opnam voor de kleine scholen haalde het met glans, ondanks het feit dat het college hem wegens overbodigheid of zoiets ontraadde.

En wethouder Abrahamse die de avond zwijgend doorbracht trok de aandacht door ineens sommige raadsleden van briefjes te voorzien. Geheimzinnige boodschappen. Briefjes werden snel weggemoffeld. Is er een ondergronds genootschap in de maak? Je weet het maar nooit. Pro-actief en alert blijven dus.

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief