WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Donderdag Raad
Wijdemeren, vr 25 januari 2013

Aanstaande donderdag om acht uur wordt de eerste raadsvergadering van 2013 gehouden. Op de agenda staat o.a. het BING rapport over de kwestie Lüschen, Neef, Emmaweg.

Op de agenda van de raad staan:

Ingekomen brieven

Een enorme lijst van 23 ingekomen brieven, 4 sets vragen van fracties en twee wethoudersbrieven over het Vliegveld Hilversum en het project Belt Groenewoud.
Bij de ingekomen brieven o.a. twee brieven over het verkeer, veel brieven van de Raad van State over verschillende bezwaren tegen bestemmingsplannen, en een brief van Tineke Franssen uit Loosdrecht over carbid-schieten.

Agendapunten

Twee echte agendapunten, te weten een aanpassing in de gemeentelijke regeling over inburgering als gevolg van een wijziging in de wet en een aanpassing in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) waarbij het verboden wordt om met een gemotoriseerd voertuig (bijv. een quad) het ijs op te gaan. Uitzonderingen zijn de ijsclubs en de hulpdiensten, die wel gemotoriseerd het ijs op mogen om hulp te verlenen, tochten uit te zetten en te vegen.

De archiefverordening, het krediet voor het strandje De Zuwe, geld uittrekken voor de QR-belevingsroutes en de benoeming van een lid van de Welstandscommissie worden met een hamerslag afgedaan.

BING rapport

Nadat het verslag van de vorige vergadering is aangenomen, wordt de vergadering afsgesloten met een bespreking van het BING rapport over de villakwestie aan de Emmaweg en de rol van ex-wethouder Wim Neef, zijn zwager Ludwig Lüschen, de familie Vermeire, en het gemeentebestuur van Wijdemeren.

De complete raadsagenda is hier te vinden.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief