WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
QR Belevingsroutes
Wijdemeren, do 20 december 2012

QR belevingsroutes. Heeft u geen smartphone? Vergeet dit bericht. Heeft u er wel één, dan kan het QR-beleven volgend jaar beginnen.

persbericht

Gemeenteraad wordt voorgesteld eerste bijdrage uit het recreatiefonds te verlenen
College wil QR-belevingsroutes ondersteunen

Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om een eenmalige bijdrage van € 1.700,- uit het Recreatiefonds beschikbaar te stellen voor de realisatie van acht QR-belevingsroutes.

Aanleiding

Het Platform Recreatie & Toerisme Wijdemeren heeft in samenwerking met projectbureau Beeonthemove, de historische kringen, Natuurmonumenten, het Regionaal Bureau voor Toerisme en diverse recreatieondernemers acht QR-belevingsroutes ontwikkeld.
De wandel- fiets- en vaarroutes worden voorzien van zogenoemde QR-codes die ingescand kunnen worden met een smartphone. Hiermee wordt niet alleen informatie over historische gebouwen en natuurlandschappen verschaft, maar ook over streekproducten, muziekfragmenten, oude foto’s, puzzelvragen en opdrachten. 'Nu Hier Noord Holland', de Rabobank en diverse ondernemers leveren financiële bijdragen om dit project te realiseren.   

Het Recreatiefonds

Begin 2012 heeft de gemeenteraad van Wijdemeren het visiestuk ‘de Kern van Wijdemeren’ vastgesteld. In het visiestuk worden diverse projecten beschreven die ertoe moeten leiden dat de Wijdemeren aantrekkelijker wordt voor recreanten en toeristen. Eén van deze projecten heeft betrekking op de realisatie van fiets- en wandelroutes. Om de uitvoering van deze projecten mogelijk te maken is er een Recreatiefonds opgericht. Indien de raad instemt met het voorstel van het college om € 1.700,- beschikbaar te stellen voor de realisatie van de QR-belevingsroutes, is dit het eerste project dat mede mogelijk wordt gemaakt door een bijdrage uit het recreatiefonds.

Vervolg

Het voorstel van het college wordt op 9 januari 2013 besproken in de raadscommissie Ruimte en Economie. Besluitvorming in de gemeenteraad volgt op 31 januari 2013.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief