WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen Wijdemerengevoel
Wijdemeren, ma 18 mei 2009

Ton Vendrig uit Nederhorst en Sjors Chamboné uit Loosdrecht willen beiden weg uit Wijdemeren. 's-Graveland naar Hilversum en Nederhorst naar Abcoude?

Lees ook:

Hoe zat dat? De herindeling.
Dossier Herindeling

ingezonden brieven

Geachte redactie,

Dat u in reactie op het niet doorgaan van de fusie Loenen Breukelen Ronde Venen en Abcoude, de fusiebesprekingen met Wijdemeren ophaalt betreur ik.

Als bewoner van Nederhorst den Berg zie ik eerder met plezier uit naar het niet doorgaan van de G4 fusie Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg.
Want wordt er in de provincie Utrecht nu gesproken van 1 Vecht gemeente, er moet in Noord Holland ook sprake zijn van 1 Noord Hollandse Vechtgemeente. Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Weesp, Muiden en Muiderberg.

In Wijdemeren hangt Nederhorst den Berg er maar een beetje bij en krijg je als bewoner niet het gevoel serieus genomen te worden met de Bergse belangen.
In 't Gooi zou sprake moeten zijn van gemeenten, die gebonden zijn aan het zand van 't Gooi en van gemeenten die banden met water hebben.Zo horen Hilversum Bussum en Naarden tot de eerste en de Vechtgemeenten tot de laatste.

Daarom is het spijtig dat Wijdemeren wel besprekingen met Loenen heeft gevoerd en niet met Weesp en Muiden Muiderberg. Daar ligt in Nederhorst den Berg de grootste binding mee en niet met Loenen en Breukelen, nog los van de overweging bij welke provincie moet het geheel dan gaan horen.

Ton Vendrig
Nederhorst den Berg


Geachte gemeenteraad van Wijdemeren,

De samenvoeging van Loenen met Breukelen, Ronde Venen en Abcoude is voorlopig van de baan. Deze vier gemeenten zouden in de plannen van staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken een nieuwe gemeente Vecht en Venen moeten gaan vormen.

Ik wil u deze informatie niet onthouden nu de mogelijkheid er is om de indertijd opgedrongen desastreuze samenvoeging met Nederhorst den Berg en ’s Graveland ongedaan te maken. Dat samenvoegen is indertijd gebeurd onder druk van de toenmalige burgemeester Gieskens en een zwakke gemeenteraad. Inmiddels is de rijke gemeente Loosdrecht afgegleden naar een bijna failliete gemeente. Om de financiële gaten te dichten gaat de OZB en allerlei andere leges komende jaren drastisch omhoog.  

Er wordt  in onze gemeente en in de provincie Noord Holland wederom gedacht om Wijdemeren nog ergens mee te laten fuseren. Een historische fout kan ongedaan gemaakt worden.  Wilt u hier is serieus over nadenken en discussiëren.

Wat het meest logisch is om Breukelen en Loenen samen met Loosdrecht te laten samen smelten. De Vecht en Plassen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en waarom dan niet ook bestuurlijk. Dan kan 's Graveland en Nederhorst den Berg in Noord Holland blijven.  's Graveland naar Hilversum en Nederhorst den Berg samen met Abcoude. Alles wat boven de N201 ligt blijft dan Noord Holland. Loosdrecht gaat weer terug naar de Provincie Utrecht.

Er komt toch een nieuwe burgemeester en dan maar gelijk van een logisch bestuurlijk verband. De raadsleden kennen elkaar al van de Plassenraad van het Plassenschap Loosdrecht.

Met vriendelijke groet,

Sjors R.M. Chamboné
Loosdrecht

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 3