WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schakers Onderuit
's-Graveland, ma 18 mei 2009

Patrick Kreuning zond zijn laatste bericht over de schaakvereniging 's-Graveland. Hij gaat elders spelen.

ingezonden bericht

Geachte redacites,

Bij deze mijn laatste persbericht voor de 's Gravelandse schaakvereniging, ik ga naar een club buiten de Wijdemeren en zal derhalve enkel nog persberichten over het schoolschaak publiceren.

Schaakvereniging lijdt pijnlijke nederlaag

In de laatste thuiswedstrijd op donderdag 14 mei tegen de Pion/Voga uit Hilversum ging schaakvereniging 's Graveland, mede door ziekte van enkele vaste leden van het achttal pijnlijk onderuit. Jan Andriessen verloor snel want hij gaf zijn dame weg, hoe genereus, maar nooit verstandig. Theo viel in en won een dame en daarmee ook de partij, met zulke invallers heb je geen basisspelers nodig. Henk Passenier speelde een geweldige partij en won terecht.
Peter Cornelissen verloor nadat hij in het midden spel een pion weg gaf. Herman van Eekeren streed dapper maar dat mocht niet baten, zijn tegenstander was een maatje te groot. Henk Schoenmaker kon tegen het einde zijn stelling niet meer verdedigen en verloor, mede door vermoeidheid en ouderdom die deze topschaker parten beginnen te spelen. Floris van Doorn had een spannende partij, hij ging tot het gaatje en won de pionnen stelling.

John vd klein ging als de brandweer maar kon de brand net niet blussen.
Daarmee kwam de eindstand van 3-5 tot stand en streeft de Vpion Voga SV 's Graveland voorbij.

Er zijn nog twee clubs die mogelijk deze week de schaakvereniging voorbij streven zodat de club die in het begin nog promotie-ambities had onderaan de middenmoot eindigt. Voor het komend jaar ziet dat er somber uit nu enkele waardevolle vaste spelers de club verlaten of reeds verlaten hebben, zoals Ruben Babadzjanjan, John Reichart en Patrick Kreuning, dit is dan ook het laatste bericht dat laatstgenoemde zal schrijven voor de SV.

Het seizoen zit er op, 10 lange jaren heeft u mijn persberichten over deze club trouw gelezen, dat ze goed gelezen werden hoorde ik van diverse mensen, bedankt lezers.

Ik ga naar een andere club, over de redenen ga ik niet uitweiden, dat is iets tussen mij en het bestuur van de vereniging. Het schoolschaak blijf ik wel organiseren en daarover kunt u dan ook nog regelmatig een bericht verwachten. Schakend Wijdemeren, het ga u goed.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 3