WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vooruitblik Gemeenteraad
Wijdemeren, za 14 februari 2009

Op 26 februari wordt de gemeenteraad gehouden. Een korte samenvatting van de onderwerpen.

Diversen

De VVD krijgt een nieuwe fractieassistent, de heer P. Falkmann.

Bij de ingekomen stukken zit een offerte voor het uitvoeren van een quick scan naar de exploitatie van De Dobber. De kosten bedragen € 13.500 exclusief BTW en reiskosten. Er zullen gesprekken gevoerd worden met verengingen en Meenthof winkeliers, mogelijke nieuwe partijen die De Dobber willen exploiteren en met Albert Heijn.

Wethouder Gerard Abrahamse heeft de volgende portefeuilles gekregen: Financiën, P & O, Economische Zaken, Recreatie en Toerisme, Burgerzaken, Facilitaire Zaken, ICT, Inkoop, Beheer en onderhoud gemeentelijke gebouwen en Accommodatiebeleid.

Wegencategorisering

De Oud Loosdrechtsedijk in het dorpscentrum zal een 30 km weg worden. De 's-Gravelandsevaartweg tussen de rotonde in Loosdrecht en de Vreelandseweg zal een 60 km weg worden. Het Zuidereinde wordt vooralsnog een gebiedsontsluitingsweg type 2 (50 km). (Zie Wikipedia) De Middenweg in de Horstermeer blijft een 50 km weg. Op 17 augustus 2007 vroeg de familie Wouters om maatregelen op het Zuidereinde, zoals parkeren op de weg en/of obstakels zoals bloembakken. Die vraag wordt niet gehonoreerd.

Grondexploitatie Dorpscentrum Oud Loosdrecht

In het verleden werden de grondopbrensten te hoog ingeschat. Die zijn nu naar beneden bijgesteld. Het college constateert dat het project de nodige risico's kent waardoor het nu nog positieve resultaat in 2012 kan zijn omgeslagen in een negatief resultaat. Met beheersmaatregelen wil het college de risico's beperken en/of elimineren. Aan de grondexploitatie zijn extra kosten toegerekend, zoals het verleggen van kabels en leidingen, planschade en archeologisch onderzoek, in totaal vier ton. Voor de zekerheid wordt er bijna drie ton gereserveerd om tegenvallers op te vangen.

Buitenreclame

In Wijdemeren is geen beleid ten aanzien van buitenreclame. Ook worden geen kosten gevraagd voor buitenreclame. Dat gaat veranderen. Er komt een beleid over wat wel en niet mag aan buitenreclame. Ook moet buitenreclame gaan zorgen voor inkomsten voor de gemeente, naar schatting een ton per jaar. Een bureau wordt gevraagd om onderzoek te doen het beleid te ontwikkelen. Naderhand kan dat bureau ingeschakeld worden om contracten af te sluiten voor buitenreclame.

Antonius betaald uit Zuidsingel Fase 7


De Antoniusschool aan de Zuidsingel in Kortenhoef
(met de appartementen er boven).

Ooit werd afgesproken dat de nieuwbouw van de Antoniusschool bekostigd moest worden uit de opbrengst van de grond waar de oude school stond. Er wordt nu voorgesteld om de nieuwbouw van de school te betalen uit de opbrengst van het bouwproject Zuidsingel Fase 7 (La Traviata). De opbrengst van het project is ruim 4,5 miljoen euro.

Er wordt nu voorgesteld door het college om de Antoniusschool te betalen uit die opbrengst. Daarvoor wordt dan ruim 2,5 miljoen euro afgeboekt op de opbrengst van La Traviata. Het voordeel is dat er dan meer armslag ontstaat in het project aan de Kerklaan op de plek van de oude school. Tot nu toe moest de opbrengst van dat project gelijk zijn aan de kosten van de nieuwe school, waardoor er een zodanige verkaveling, dichtheid en hoogte nodig was dat die tot heftige protesten leidde. Met deze maatregel is de kosten/opbrengst discussie over het Antoniusterrein minder rigide.

Lees ook:

24-3-2000 Voorbereidingskrediet Antonius
11-10-2000 Appartementen op Antoniusschool
11-01-2007 Groen Licht Nieuwbouw
23012007 Dobber blijft waar hij is
24012007 Info Antonius op 6 feb.
20032007 Varia uit Wijdemeren
12042007 Antonius: Samen Tekenen
22052007 Interactieve Tekensessie?
24102007 Nieuwbouw Antoniusterrein

Nota Jeugdbeleid

De Nota Jeugdbeleid is door de commissie goedgekeurd en staat als hamerstuk op de agenda.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
2 gr.
windkr. 2