WIJDEMEERSE WEBKRANT
Horstermeer teleurgesteld
Horstermeer, za 14 februari 2009

Patricia Nieuwendijk schrijft dat men teleurgesteld is over het besluit van GS dat geen rekening houdt met de wensen van de Horstermeerbewoners.

Dossier Horstermeer

ingezonden brief

Bewonersvereniging Horstermeerpolder teleurgesteld over besluit GS Noord-Holland

De bewonersvereniging Horstermeerpolder heeft met teleurstelling kennis genomen van het GS besluit van 12 februari j.l. om 2 natte " Plas Dras" natuurgebieden aan te leggen in de Horstermeerpolder. Voor de bewoners is dit een bevestiging van het feit dat er niet werkelijk naar hen wordt geluisterd. Wij hebben als bewonersvereniging geparticipeerd in de Adviescommissie en daar keer op keer duidelijk gemaakt dat het "Plas Dras Plan" van de Adviescommissie onvoldoende is doorgerekend, geen rekening houdt met de bijzondere samenstelling van de grond in deze polder, een schaderegeling heeft die niet voldoet en absoluut geen draagvlak heeft bij de bevolking. Daar is beleefd naar geluisterd, maar vervolgens gingen Natuurmonumenten, Provincie en Waterschap hun eigen gang. Om deze reden heeft de bewonersvereniging al voor het uitbrengen van het eindadvies de participatie in de Adviescommissie beeindigd.

De bewonersvereniging is van mening dat de bestuurlijke overheid een vooropgezet plan koste wat kost wil doordrukken. Men heeft oogkleppen op en is alleen gericht op "natte natuur", ondanks de gevaren daarvan voor de stabiliteit van de polder en de tegenstand van de bewoners. Naar alternatieven wordt niet gekeken. Het alternatieve plan Weide-Meren bijvoorbeeld laat zien dat ook droge natuur uitstekend kan worden gecombineerd met waterberging. De bewonersvereniging wil aandacht voor dergelijke alternatieven. De komende periode zullen wij dit met steun van alle individuele bewoners onder de aandacht brengen van Provinciale Staten Noord-Holland en de Gemeenteraad van Wijdemeren.

Patricia Nieuwendijk
Horstermeer

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
2 gr.
windkr. 2