WIJDEMEERSE WEBKRANT
4G Rommelmarkt
Kortenhoef, za 14 februari 2009

In sporthal De Fuik in Kortenhoef wordt regelmatig de 4G Rommelmarkt georganiseerd door Willem Pauw. Hij doet dat al 24 jaar.

De 4G Rommelmarkt wordt altijd druk bezocht. Vier G staat voor Goed, Gemoedelijk, Gezellig en Goedkoop. Al vierentwintig jaar. Eerst in de oude Dobber. Met de bouw van de nieuwe Dobber werd het even precair qua ruimte, maar de sporthal biedt nu al vele jaren uitkomst.

Volgend jaar jubileum. "Dan gaat het dak eraf." aldus Willem Pauw. Als er rommelmarkt in De Fuik gehouden wordt, dan is dat deel van de Zuidsingel afgezet met rood-witte linten, om te voorkomen dat er al te wild geparkeerd wordt.

Op de markt staan ongeveer honderd kramen met de meest uiteenlopende zaken die te koop worden aangeboden. De één heeft zijn zolder leeggehaald en biedt de inhoud te koop aan. Van oude potten en pannen tot snuisterijen, oude boeken en (kinder)kleding. Op een andere kraam liggen cd's, boeken en tijdschriften uit vervlogen jaren. Hang- en sluitwerk ligt broederlijk naast speelgoed en modeltreintjes. Per keer bezoeken enkele honderden mensen de 4G Rommelmarkt.

De volgende 4G Rommelmarkt is op 4 april.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
2 gr.
windkr. 2