Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant/Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

ING betaalt voor Plutoterrein

Wijdemeren, 11 oktober 2006

Jaren duurde het. Maar nu is het zover. ING neemt de grond van het Plutoterrein af en gaat daar in april luxe appartementen bouwen.

Wat er vooraf ging

De inkomsten uit het Plutoterrein (genoemd naar de jeugdsoos die daar jarenlang furore maakte) waren ooit de basis voor het roemruchte gebouwenplan in 's-Graveland. Het Plutoterrein ligt aan het Noordereinde in 's-Graveland ter hoogte van Het Wapen van Amsterdam. Het plan moest alle verenigingen aan een degelijk onderkomen helpen. Ook zou van het geld een nieuwe brandweerkazerne annex multifunctioneel gebouw gebouwd worden op de hoek van de Kortenhoefsedijk en de Kerklaan in Kortenhoef.

Rijk Gerekend

's-Graveland had zich te vroeg rijk gerekend. Het geld zou pas op tafel komen zodra er een bouwvergunning verstrekt was, zo was afgesproken. 's-Graveland dacht toen nog dat snel zou gebeuren. Maar ING vroeg de vergunning niet aan omdat de markt voor luxe appartementen ingezakt was. Dus kwam het geld er niet en werd uiteindelijk het gebouwenplan op 16 januari 2004 ten grave gedragen. In de periode daarna werden toch wat verengingsgebouwen opgeknapt, maar niet zo fraai als de plannen oorspronkelijk waren.

SV 's-Graveland

Er speelt in onderstaand persbericht nog een andere kwestie. Tijdens de allerlaatste raadsvergadering van 's-Graveland werd besloten dat de SV 's-Graveland een nieuwe kleedruimte zou krijgen. Ook hier kwam een kink in de kabel. 's-Graveland had er geen geld voor opgenomen in de begroting. En dat was er dus niet. Terecht was de SV hier kwaad over, maar het was zoals het was. En zo bleef het. Tot nu. Nu kan die belofte alsnog ingelost worden. Het college wil geld uit de opbrengst van het Plutoterrein aanwenden voor de nieuwbouw en/of renovatie van de kleedruimte van de SV.

Meer links over deze slepende kwestie hieronder.
(Dit is een selectie, want het woord gebouwenplan geeft in totaal circa 50 hits.)

Gebouwenplan vertraagd
Laatste Raad 's-Graveland
Gebouwenplan
Verrotte kotten
Grondoverdracht: probleem? 29-1-2004
Gebouwenplan gereanimeerd 22-6-2005
Plutoterrein: Wat is mooi?
Gebouwenplan exit 30-1-2004
Bom onder gebouwenplan 31-8-2003
Gebouwenplan exit 16-1-2004

Persbericht

Onderhandelingen met ING over "Plutoterrein"
succesvol afgerond

Op 1 januari 2007 draagt de gemeente het terrein aan het Noordereinde 6, 8, 10 in 's-Graveland, beter bekend als het "Plutoterrein", over aan de ING. Naar verwachting start ING in april 2007 met de bouw van 14 appartementen en een ondergrondse parkeerkelder.

Het college van burgemeester en wethouders is verheugd dat hiermee een einde is gekomen aan de onderhandelingen die de gemeente en ING sinds 2001 voerden over het herontwikkelen van het terrein aan het Noordereinde. Op 26 juli 2006 is de bouwvergunning voor de bouw van de appartementen onherroepelijk geworden en konden de partijen een definitieve datum voor de overdracht van de grond prikken.

Opbrengst

In de programmabegroting 2007 stelt het college de raad voor de opbrengst van het "Plutoterrein" in de reserve kwaliteit woonomgeving te storten. Hiermee wil het college de renovatie/nieuwbouw van de kleedaccommodatie van s.v. 's-Graveland in 2007 en de reconstructie van de Herenweg in 2008 betalen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 19º Naar volgende bericht